Ο άνδρας με τα μαύρα | Johnny Cash

Written by on 5th November 2016

Μουσική,λαθρεμπόριο,έρωτας,κατασκοπία,εκκλησία.

Δεν είναι απλώς λέξεις. Είναι κεφάλαια αντιφατικά μεταξύ τους,τα οποία,όμως,συνθέτουν τη ζωή ενός θρύλου.

”Γειά σας! Είμαι ο Τζόνι Κας!”

Έτσι ξεκινούσε κάθε εμφάνιση του. Σαν να ήθελε να συστήνεται ξανά και ξανά στο κοινό του.

Όμως,οι συστάσεις είναι περιττές,όταν πρόκειται για καλλιτέχνες σαν τον Κας!

Ξεκινώντας την επιτυχία του με το τραγούδι ”I Walk The Line” έφτασε γρήγορα στην κορυφή και καθιερώθηκε ως τραγουδιστής της κάντρι παρότι στην καλλιτεχνική του πορεία ασχολήθηκε με πολλά είδη της μουσικής.Το πρώτο συγκρότημα του Κάς ήταν το ”The Tennessee Three”.

Ένας ροκ Χριστιανός με βαθειά πίστη,ο οποίος προέρχονταν από πολύτεκνη αγροτική οικογένεια (7 παιδιά),ο οποίος έμελλε λίγο αργότερα να δημιουργήσει τη δική του πολύτεκνη οικογένεια.

Τη δεκαετία του 1950 σκεφτόταν,μάλιστα,να γίνει ιερωμένος όταν τελικά ήρθε η κατάταξη στου στην πολεμική αεροπορία. Η μετάθεση του αργότερα σε Αμερικανική βάση στη Γερμανία έκανε τον Κάς κατάσκοπο του πολέμου, ο οποίος εκπαιδεύτηκε στην υποκλοπή σοβιετικών μηνυμάτων μέσω των συστημάτων Μόρς.

Εκείνη την περίοδο ερωτεύτηκε την πρώτη του σύζυγο, Βίβιαν Λίμπερτο, με την οποία έφερε στον κόσμο 4 παιδιά!

Το 1961 γνώρισε το μεγάλο έρωτα της ζωής του, την πολύ διασημότερη τότε τραγουδίστρια Τζούν Κάρτερ, μητέρα δύο παιδιών. Έζησαν τον έρωτα τους παράνομα για επτά χρόνια μέχρι το 1967 όπου ο Κάς έκανε πρόταση γάμου στην Κάρτερ πάνω στη σκηνή και ο γάμος τους έγινε μία εβδομάδα αργότερα.

Ο Κάς, όμως, ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά. Έχοντας κάνει χρήση όλων των ουσιών έφτασε στο σημείο να συλληφθεί για λαθρεμπόριο αμφεταμίνης. Φυλακίζεται και γράφει τραγούδια όπως το ”Johnny Cash at Folsom Prison” για τις συνθήκες του σωφρονιστικού συστήματος, πραγματοποιώντας ζωντανή ηχογράφηση μέσα από τις φυλακές για τους κρατούμενους, η οποία του χαρίζει δύο βραβεία Γκράμι!

Τη δεκαετία του ’70 έκανε το ντεμπούτο του και στον κινηματογράφο με την ταινία ” A Gunfight” ενώ τη δεκαετία του ’80 βγήκε στους κινηματογράφους η αυτοβιογραφία του με τίτλο ” A Man in Black”.

O Johnny Cash έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών στις 12 Σεπτεμβρίου 2003.


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background