Οι Pussy Riot ξανά χτύπησαν…

Written by on 18th July 2018

Ο θεαματικός τελικός του φετινού μουντιάλ, που ανέδειξε μεγάλη νικήτρια την Γαλλία με 4-2 έναντι της Κροατίας, επιφύλαξε για τους θεατές αλλά και τους ανθρώπους της διοργάνωσης, μια αναπάντεχη εισβολή.

Δυο γυναίκες και δυο άνδρες ντυμένοι αστυνομικοί, εισέβαλαν στο γήπεδο κατά το 2ο ημίχρονο του αγώνα, προκαλώντας έκπληξη σε κοινό κι αθλητές. Ο αγώνας διεκόπη για λίγα λεπτά και τα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν άμεσα. Την ευθύνη της εισβολής στον αθλητικό χώρο, ανέλαβαν οι Pussy Riot το φεμινιστικό punk rock συγκρότημα από τη Ρωσία, που έχει απασχολήσει αρκετές φορές την κοινή γνώμη, με την ακτιβιστική του δράση, για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενάντια στην καταπιεστική πολιτική του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μέσα από αυτή την ενέργεια και με αφορμή την επέτειο των 11 χρόνων από το θάνατο του Ρώσου ποιητή “Dmitriy Prigov”, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν μεταξύ άλλων, για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων της Ρωσίας, όπως μπορείτε να διαβάσετε και σε ανάρτηση τους στην επίσημη ιστοσελίδα τους στο Facebook.

Go girls…


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background