Ο Thom Yorke κάνει μάγια στο soundtrack του Suspiria

Written by on 4th September 2018

Πρεμιέρα έκανε στο φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας η νέα ταινία του Luca Guadagnigno, Suspiria, remake της cult ταινίας τρόμου του 1977 του Ιταλού σκηνοθέτη Dario Argento, αφήνοντας ανάμικτα συναισθήματα σε κριτικούς και θεατές.
Ο Thom Yorke των Radiohead που είναι υπεύθυνος για το soundtrack της ταινίας, παραβρέθηκε στο φεστιβάλ, δίνοντας συνέντευξη τύπου μαζί με τον σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές της ταινίας. Αναφερόμενος στην σύνθεση του soundtrack, ο ίδιος περιέγραψε την διαδικασία σαν να “έκανε μάγια”. Συγκεκριμένα στη δήλωση του ανέφερε:

«Υπάρχει ένας τρόπος επανάληψης στη μουσική, ικανός να υπνωτίσει κι έτσι συνέχισα να σκέφτομαι πως αυτό ήταν σαν να “κάνεις μάγια”. Έτσι όταν δούλευα στο στούντιο, “έκανα μάγια” κι αυτό μπορεί να ακούγεται χαζό αλλά κάπως έτσι εγώ το σκεφτόμουν. Ήταν ένα είδος ελευθερίας που δεν είχα προηγουμένως: δεν δουλεύω πάνω σε μια συγκεκριμένη μουσική φόρμα ή κατόπιν συμφωνίας, απλά εξερευνώ».

Είναι η πρώτη φορά που ο frontman των Radiohead συνθέτει μουσική για ταινία. Σε προηγούμενή συνέντευξη του, αναφερόμενος στο νέο του εγχείρημα περιέγραψε την διαδικασία “απόλυτα τρομακτική” αποκαλύπτοντας ότι παρακολούθησε την ταινία “Blade runner” δύο φορές μέσα σε ένα σαββατοκύριακο για να αντλήσει έμπνευση. «Είθισται μια ταινία τρόμου να έχει μουσική ορχήστρας άλλα ο Luca [Guadagnino], σκηνοθέτης της ταινίας και ο Walter [Fasano] υπεύθυνος μοντάζ, ήθελαν να βρω το δικό μου μουσικό μονοπάτι. Απλά έπρεπε να βρω έναν τρόπο να διεισδύσω σε αυτό».

Το Suspiria αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά, έχοντας ήδη συγκεντρώσει αμφιλεγόμενα σχόλια και κριτικές. Ακολουθεί το πρώτο track από το soumdtrack της ταινίας καθώς και το trailer.


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background