Είναι η Tilda Swinton?

Written by on 13th September 2018

Η ταινία Suspiria που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, είναι remake της cult ταινίας τρόμου του 1977 του Ιταλού σκηνοθέτη Dario Argento. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Luca Guadagnigno, τη μουσική ο Thom Yorke των Radiohead και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Dakota Johnson, Mia Goth, Jessica Harper, Chloë Grace Moretz και Tilda Swinton.

Αυτά μπορούμε να τα πούμε με σιγουριά. Για ένα όμως δεν είμαστε απολύτως πεπεισμένοι, παρά τις προσπάθειες του σκηνοθέτη να μας πείσει. Ποιος ακριβώς είναι ο ηθοποιός που υποδύεται τον ρόλο του ψυχαναλυτή Dr. Josef Klemperer.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν διέρρευσαν φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας, με την ηθοποιό Tilda Swinton μεταμορφωμένη σε ηλικιωμένο άνδρα, με την χρήση προσθετικών προσώπου και μακιγιάζ. Οι συντελεστές της ταινίας έσπευσαν να διαψεύσουν, ότι ο ηλικιωμένος άνδρας ήταν η γνωστή ηθοποιός. Εδώ να πούμε ότι η Swinton εμφανίζεται στη ταινία, στο ρόλο της Madame Blanc, καλλιτεχνικής διευθύντριας της ακαδημίας χώρου που εκτυλίσσεται η ταινία.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κυκλοφορία των πόστερ της ταινίας, ένα εκ των οποίων παρουσιάζει έναν ηλικιωμένο άντρα με γυαλιά και πίπα και με την λεζάντα ο Lutz Ebersdorf στο ρόλο του Dr. Josef Klemperer, για να εντείνει περαιτέρω το μυστήριο.

Βιογραφικό του άγνωστου μέχρι πρότινος ηθοποιού εμφανίστηκε και στο Imdb, για να μάθουμε εκτός των άλλα ότι ο Lutz Ebersdorf γεννήθηκε στις 15 Φεβρουάριου του 1936 στο Μόναχο, ότι το 1938 εγκατέλειψε με την οικογένεια του τη Ναζιστική Γερμανία για να εγκατασταθεί αρχικά στη Γενεύη, στην Ελβετία και στο Λονδίνο, επιστρέφοντας και πάλι στο Μόναχο το 1954.. Επίσης σπούδασε φιλοσοφία και η μόνη ταινία που έχει λάβει μέρος είναι το Suspiria.

Βέβαια όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να πείσουν τους δύσπιστους, όσο κι αν προσπαθούν οι συντελεστές της ταινίας για το αντίθετο. Χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιος και με ποια σκοπιμότητα συγχέει τον πρωταγωνιστή του με την Tilda Swinton. Η ίδια δε για να φουντώσει τις θεωρίες συνωμοσίας, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στο φεστιβάλ Βενετιάς απολογήθηκε εκ μέρους του ηθοποιού που δεν παραβρέθηκε με τους υπόλοιπους συντελεστές της ταινίας.

Εσείς τι πιστεύετε?


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background