Ένα πολύ διαφορετικό παπούτσι!

Written by on 17th September 2018

Θα μπορούσες να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς παπούτσια? Μάλλον όχι.
Τα παπούτσια είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας. Μας συνοδεύουν στο μεγαλύτερος μέρος της ημέρας μας κι αναμφίβολα είναι το νούμερο ένα αξεσουάρ της γκαρνταρόμπας μας.
Κι όμως κάτι που είναι τόσο δεδομένο για τους περισσότερους από εμάς, για πολλά παιδιά ανά τον κόσμο που ζουν σε συνθήκες φτώχιας κι εξαθλίωσης είναι βασική ανάγκη για την επιβίωση τους.
Αυτό ήταν και το έναυσμα για τον Kenton Lee δημιουργό του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Because international”, να φτιάξει
ένα πολύ ξεχωριστό παπούτσι με όνομα “The Shoe That Grows”. Το παπούτσι αυτό έχει το εξής ιδιαίτερο: μπορεί να μεγαλώνει και να προσαρμόζεται όσο μεγαλώνει και το πόδι του παιδιού, αυξάνοντας έτσι σημαντικά την διάρκεια χρήσης του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ίδιος ο Kenton Lee το 2007 ταξίδεψε στο Ναϊρόμπι της Κένυας μετά την αποφοίτηση του, για να ζήσει και να δουλέψει για ένα χρονικό διάστημα σε ορφανοτροφείο της περιοχής.
Μια μέρα παρατήρησε ότι τα παπούτσια ενός κοριτσιού που περπατούσε στο δρόμο, ήταν τόσο μικρά και φθαρμένα, που τα δάχτυλα του έβγαιναν απ έξω. Έτσι γεννήθηκε και η ιδέα του παπουτσιού που μεγαλώνει.
Επιστρέφοντας στην γενέτειρά του στο Αϊντάχο, ο Lee επεξεργάστηκε σχεδόν για 6 χρόνια την ιδέα του και μαζί με μια ομάδα φίλων, κατασκεύασε το μαγικό παπούτσι που μπορεί να μεγαλώσει έως και 5 νούμερα και να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Η ζήτηση ήταν τεράστια και ήταν πλέον επιτακτική η ανάγκη για τη σύσταση ενός διοικητικού συμβουλίου αλλά και μιας δημιουργικής ομάδας ικανής να απογειώσει την Because international .
Τα τελευταία 3 χρόνια πάνω από 175.000 ζευγάρια παπούτσια έχουν ταξιδέψει σε περίπου 100 χώρες του κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:

https://theshoethatgrows.org/


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background