Ένας υπόγειος ουρανός δια χειρός Yoko Ono

Written by on 8th October 2018

Η πολυπράγμων Yoko Ono κατά καιρούς μας έχει απασχολήσει με τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις της και τις ακτιβιστικές της δράσεις. Αυτή τη φορά όμως, όπως ανακοινώθηκε κι από την Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών της Νέας Υόρκης (The Metropolitan Transportation Authority), η Γιαπωνέζα καλλιτέχνης και χήρα του John Lennon σχεδίασε μια σειρά από κεραμικά ψηφιδωτά με θέμα τον ουρανό για τη στάση του μετρό στην 72η οδό της Νέα Υόρκης, μια εγκατάσταση από έξι ξεχωριστά ψηφιδωτά και με εμβαδόν περίπου 90 τετραγωνικά μέτρα.

Ο συγκεκριμένος σταθμός, που μόλις ξανά άνοιξε για το κοινό, έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Yoko Ono γιατί είναι κοντά στο “Dakota”, το διάσημο κτήριο όπου έζησε η ίδια και ο Lennon στα 70’s αλλά και κοντά στο “Strawberry Fields” του Central Park της Νέας Υόρκης, που σχεδίασε ο αρχιτέκτονάς τοπίων Bruce Kelly προς τιμή του John Lennon.

Η δημιουργός αναφερομένη στο έργο της ονόματι SKY, δήλωσε πως είναι ενθουσιασμένη που το έργο της είναι τόσο κοντά στο κτήριο “Dakota” αλλά και στο “Strawberry Fields”, ως ένας φόρος τιμής στη μνήμη του Lennon. Ακόμη είπε ότι ελπίζει ο υπόγειος ουρανός της να φέρνει πάντα ειρήνη και χαρά στους Νεοϋορκέζους συμπολίτες της για πολλά ακόμη χρόνια.

Δείτε φωτογραφείς εδώ.


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background