Οι γυναίκες που παίζουν κιθάρα έχουν αυξηθεί βάση έρευνας

Written by on 22nd October 2018

Οι γυναίκες που παίζουν κιθάρα έχουν αυξηθεί κατά πολύ κι υπάρχουν κι αποδείξεις Από έρευνα που έγινε από την “Fender”, μια από τις πιο γνωστές εταιρίες στην κατασκευή κιθάρας, τα δεδομένα έδειξαν ότι το 50% των αγοραστών κιθάρας είναι γυναίκες, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Rolling Stone” αναφέρει μέσα σε άλλα, ότι με βάση τα αποτελέσματα το 50% των αρχάριων που ξεκινούν να παίζουν κιθάρα είναι γυναίκες.

Τα αποτελέσματα λήφθηκαν από δείγμα κιθαριστών στις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο και συνάδουν με μια άλλη έρευνα που έγινε πριν τρία χρόνια σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Η “Fender” δεν δημοσίευσε αναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας όσον αφορά το φύλο κατά ηλικία ή άλλα δημογραφικά στοιχεία, αλλά δήλωσε ότι σίγουρα θα χειριστεί ανάλογα τα νέα δεδομένα και θα προσαρμόσει με βάση αυτά την στρατηγική του μάρκετινγκ της.

Στην συνέχεια της δήλωσής του, ο διευθύνων σύμβουλος της “Fender” αναφέρθηκε στην έκπληξη που προξένησε στην αγγλική αλλά και στην αμερικάνικη ομάδα της εταιρίας αυτό το 50%. Σχολίασε επίσης και τον λεγόμενο παράγοντα “Taylor Swift”, λέγοντας ότι αν και η τραγουδίστρια αρχικά παρακίνησε και ενέπνευσε τις γυναίκες να πιάσουν την κιθάρα όπως κάνει κι η ίδια στις εμφανίσεις της, δεν αποτελεί τον κύριο λόγο που έχουν αυξηθεί οι γυναίκες κιθαρίστριες κατά 50% μιας και η ίδια έχει μειώσει σημαντικά τις εμφανίσεις της στην σκηνή με κιθάρα εδώ και καιρό. Οπότε μιλάμε για ένα φαινόμενο που έχει αποκτήσει σάρκα και οστά και συμβαίνει παγκοσμίως.

Τέλος συμπλήρωσε, ότι οι σημερινοί οργανοπαίχτες έχουν μεγαλώσει σε ένα διαφορετικό πολιτισμικό πλαίσιο και σε ένα πιο δημοφιλές μουσικό τοπίο και καλλιτέχνες όπως ο Mura Masa, η Tash Sultana, ο Youngr, ο Daniel Caesar, η Grimes και ο Ed Sheeran έχουν αλλάξει κατά πολύ τον τρόπο που χρησιμοποιείται η κιθάρα.

Go Girls!


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background