λπ μια ταινία για την Λένα Πλάτωνος @Τριανόν

Written by on 7th November 2018

Η Heretic παρουσιάζει το “λπ” μια ταινία για την Λένα Πλάτωνος από τον Χρήστο Πέτρου, από τις 15 έως τις 21 Νοεμβρίου αποκλειστικά στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21).

Παράλληλα Events

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου

Larry Gus After Screening DJ set

Κυριακή 18 Νοεμβρίου

Q & A με τον σκηνοθέτη Χρήστο Πέτρου

DJ sets by Dimitri Papaioannou & NTEIBINT

Τρίτη 20 Νοεμβρίου

Λένα Πλάτωνος After Screening Live – Φιλική συμμετοχή: Φοίβος Δεληβοριάς

Επίσημο trailer:https://vimeo.com/298557611

Από τις μέρες του εμβληματικού Σαμποτάζ, που σηματοδότησε τη γέννηση του ηλεκτρονικού ήχου στην Ελλάδα, μέχρι την πρόσφατη, ενθουσιώδη και νομοτελειακή, ανακάλυψή της από μια νέα γενιά μουσικών και μουσικόφιλων εντός και εκτός συνόρων, η καριέρα της Λένας Πλάτωνος μετράει πλέον περισσότερα από 30 συναρπαστικά χρόνια. Το λπ, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Χρήστου Πέτρου, είναι η ιστορία αυτής της πραγματικά σπουδαίας καλλιτέχνιδος, ιδωμένη με τα μάτια ενός αληθινού θαυμαστή και ειπωμένη με λόγια τόσο της ίδιας όσο και των φίλων και συνοδοιπόρων της.

Από τις κλασικές σπουδές στον αναλογικό ήχο των συνθεσάιζερ, η Πλάτωνος έχει υπάρξει όχι μόνο δημιουργός νέων ήχων αλλά μιας μη ορθολογιστικής προσέγγισης στη μουσική και μιας αισθητικής, της οποίας το αποτύπωμα είναι ευδιάκριτο ακόμα και σήμερα. Το 2015 το Γκάλοπ της επανακυκλοφόρησε σε βινύλιο από την αμερικανική Dark Entries, αποθεώθηκε από τον διεθνή τύπο και έγινε ανάρπαστο. Τον Δεκέμβριο του 2017 ένα πολύχρωμο πλήθος γέμιζε ασφυκτικά την κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για την πρεμιέρα του λπ (στο πλαίσιο των προβολών Flix It). Σχεδόν ένα χρόνο μετά, το Νοέμβριο του 2018 το λπ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για όσους δεν το πρόλαβαν και για εκείνους που θέλουν να το ξαναδούν. Τις αποκλειστικές προβολές στον Κινηματογράφο Τριανόν θα συνοδεύσουν μια σειρά από ειδικά αφιερωματικά events.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου

* Larry Gus After Screening DJ set

Κυριακή 18 Νοεμβρίου

* Q & A με τον σκηνοθέτη Χρήστο Πέτρου

* DJ sets by Dimitri Papaioannou & NTEIBINT

Τρίτη 20 Νοεμβρίου

* Λένα Πλάτωνος After Screening Live – Φιλική συμμετοχή: Φοίβος Δεληβοριάς

Η ταινία:

Η Λένα Πλάτωνος είναι η ζωντανή ιστορία της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής σε μια συναρπαστική πορεία περισσότερων από τρεις δεκαετίες. Με πλούσιο αρχειακό υλικό και τη βοήθεια φίλων, συνεργατών και σύγχρονων Ελλήνων και διεθνών

καλλιτεχνών, το λπ αποτελεί αναδρομή μιας σπουδαίας καριέρας και ενός όγκου δουλειάς που υπήρξε αδιαμφισβήτητα μπροστά από την εποχή του και ακούγεται σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ. Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν οι Σαβίνα Γιαννάτου, Πάνος Δράκος, Γιάννης Παλαμίδας, Θάνος Σταθόπουλος, Νίκος Αϊβαλής, Κλέων Αντωνίου, Josh Cheon, Red Axes, Coti K, Alexis Taylor, Natureboy Flako, Γιάννης Κύρης, Κώστας Χατζόπουλος, Nteibint, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Έλλη Πασπαλά, Lena Willikens, Στάθης Γουργουρής, Felizol, Γιώργος Χρονάς.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Πέτρου Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας Μοντάζ: Τόλης Αποστολίδης Παραγωγή: Heretic Συμπαραγωγή: ΕΚΚ, ΕΡΤ, Dark Entries Records

Αναλυτικά το πρόγραμμα

* Πέμπτη 15 Νοεμβρίου

Προβολή: 20.00

Larry Gus After Screening DJ set

* Παρασκευή 16 Νοεμβρίου

Προβολές: 20.00, 22.00

* Σάββατο 17 Νοεμβρίου

Προβολές: 20.00, 22.00

* Κυριακή 18 Νοεμβρίου

Προβολή: 20.00

Q & A με τον σκηνοθέτη Χρήστο Πέτρου

DJ sets by Dimitri Papaioannou & NTEIBINT

* Δευτέρα 19 Νοεμβρίου

Προβολές: 20.00, 22.00

* Τρίτη 20 Νοεμβρίου

Προβολή: 20.00

Λένα Πλάτωνος After Screening Live – Φιλική συμμετοχή: Φοίβος Δεληβοριάς

* Τετάρτη 21 Νοεμβρίου

Προβολές: 20.00, 22.00


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background