Η συναυλία-ντοκιμαντέρ Amazing Grace της Aretha Franklin επιτέλους κυκλοφορεί

Written by on 12th November 2018

Το “Amazing Grace”, ένα ντοκιμαντέρ που παρέμεινε για καιρό αναξιοποίητο κι αφορά στην συναυλία της ντίβας της Soul “Aretha Franklin” τον Ιανουάριο του 1972 στην Ιεραποστολική εκκλησιά των Βαπτιστών “New Temple” στο Λος Άντζελες, θα πάρει σάρκα και οστά αφού δόθηκε κι επίσημα άδεια από τους διαχειριστές της περιουσίας της να κυκλοφορήσει.

Το συγκεκριμένο υλικό το οποίο κινηματογραφήθηκε από τον σκηνοθέτη “Sydney Pollack”, που έφυγε από την ζωή το 2008, δεν πήρε ποτέ την άδεια από την “Warner Bros” να κυκλοφορήσει λόγω σφάλματος στον συγχρονισμού του ήχου. Μετά τον θάνατο του “Sydney Pollack” ο παραγωγός “Alan Elliott” με τη βοήθεια του μηχανικού “Jimmy Douglass” ανέλαβε την αποκατάσταση της κόπιας.

Το 2015 και με την αποκατεστημένη κόπια έτοιμη, ο Elliott δεν κατάφερε να προβάλει το ντοκιμαντέρ στα κινηματογραφικά φεστιβάλ του “Toronto” και “Telluride” όπως είχε σκοπό, με τους δικηγόρους της Franklin να μην το επιτρέπουν αν και στην ίδια άρεσε το φιλμ. Μετά τον θάνατο της ντίβας της Soul, o Elliott παρουσίασε το ντοκιμαντέρ σε μια ιδιωτική προβολή στην ανιψιά της Franklin, “Sabrina Owens” η οποία είναι και διαχειρίστρια της κληρονομιάς της, παίρνοντας την έγκριση της όσον αφορά στην κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ.

Το ντοκιμαντέρ-συναυλία, το οποίο γυρίστηκε μέσα σε δυο νύχτες τον Ιανουάριο του 1972, παρουσιάζει την Aretha Franklin 30 χρονών τότε να επιστρέφει στις ρίζες της δηλαδή στην gospel μουσική. Το αποτέλεσμα της ηχογράφησης, το οποίο έγινε άλμπουμ με τίτλο “Amazing Grace”, θεωρείται μέχρι και σήμερα το πιο επιτυχημένο gospel live άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής.

Ακολουθεί το trailer:


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background