Ένα πάρτι μόνο για χρονοταξιδιώτες

Written by on 17th November 2018

Την ηλεκτρονική δημοπράτηση προσωπικών αντικειμένων του γνωστού φυσικομαθηματικού και κοσμολόγου Stephen Hawkings, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο, ανέλαβε ο Οίκος Christie’s, η οποία διήρκησε από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 8 Νοεμβρίου και είχε τίτλο «On the Shoulders of Giants».

Μεταξύ των αντικειμένων που δημοπρατήθηκαν ήταν και μια εκτυπωμένη πρόσκληση για πάρτι. Το 2013 ένα τυπογραφείο στο Λονδίνο εκτύπωσε προσκλήσεις για ένα πάρτι. Έγραφαν τον τόπο (πανεπιστήμιο του Cambridge), έγραφαν την ώρα (12:00) κι απευθύνονταν σε όλους τους χρονοταξιδιώτες. Διοργανωτής του πάρτι ο καθηγητής Stephen Hawking και χρονολογία το 2009, τέσσερα χρόνια πριν από την χρονολογία εκτύπωσης. Το πάρτι κοσμούσε ένα πανό με τίτλο «Καλώς ήρθατε Χρονοταξιδιώτες». Είχε σαμπάνια, είχε μπαλόνια αλλά σε αυτό το πάρτι δεν εμφανίστηκε ποτέ κάνεις.

Υπάρχει δυνατότητα να ταξιδέψουμε στο χρόνο; Θεωρητικά ναι. Θα μπορούσε κάποιος να πάει σε ένα πάρτι ακόμη κι αν η πρόσκληση είχε τυπωθεί χρόνια αργότερα αλλά μόνο αν είναι χρονοταξιδιώτης. Ο Stephen Hawkings πάντα περιμένει να υποδεχθεί τους καλεσμένους του αλλά κανένας δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση του μέχρι και σήμερα. Ήταν όλα ένα ακόμη πείραμα από τον μετρ των ταξιδιών στο χρόνο.

Στην δημοπρασία παρουσιάστηκαν κι αλλά προσωπικά αντικείμενα του διάσημου κοσμολόγου, όπως ένα από τα πρώτα του αναπηρικά αμαξίδια, η διδακτορική του διατριβή, το βιβλίο του «A Brief History of Time», που εκδόθηκε το 1988 και ήταν υπογεγραμμένο με το δαχτυλικό του αποτύπωμα, το σενάριο από την εμφάνιση του στην δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων «The Simpsons» με τίτλο «Elementary School Musical», που προβλήθηκε στις 26 Σεπτέμβριου του 2010 και τέλος μια συλλογή με παράσημα και βραβεία που έλαβε κατά την διάρκεια της ζωής του.

Η δημοπρασία συγκέντρωσε το ποσό των 1,82 εκατομμυρίων λιρών. Τα έσοδα της δημοπρασίας θα δοθούν στο Ίδρυμα Stephen Hawkings και στην Ένωση Ασθενών με τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα, την ασθένεια από την οποία έπασχε και ο ίδιος.


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background