"Πεθαίνοντας στα γέλια" και ζώντας με πηγαίο χιούμορ. Κατερίνα Βρανά is back!

Written by on 25th December 2018

Στο Ωδείο Αθηνών στα πλαίσια της σειράς “Διάλογων” που διοργανώνονται εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και κάτι από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, βρέθηκε η stand up comedian Κατερίνα Βρανά για μια συνομιλία με τη δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου που μόνο αισιοδοξία, δύναμη χαρά και άφθονο γέλιο κατάφερε απλόχερα να μας χαρίσει.

Η Κατερίνα Βρανά, ίσως η πιο επιτυχημένη Ελληνίδα stand up comedian που κατάφερε να εδραιωθεί στην απαιτητική διεθνή σκηνή της Αγγλίας απόκτησε διεθνή αναγνώριση, με το CNN 2013 να την τοποθετεί στην λίστα με τις 13 γυναίκες κωμικούς που πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσει κανείς.

Με το κωμικό της ταλέντο ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου. Όμως τον Απρίλιο του 2017 κι ενώ βρισκόταν σε περιοδεία στη Μαλαισία, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης, η οποία στην συνέχεια αποδείχτηκε ότι ήταν σκωληκοειδίτιδα. Λόγω μη έγκαιρης διάγνωσης έπαθε οξεία περιτονίτιδα, ακολούθησε σηψαιμικό σοκ και ο οργανισμός της κατάρρευσε. Έχασε για ένα διάστημα την όρασή της, καταπονήθηκε το αναπνευστικό της σύστημα, υποβλήθηκε σε 4 εγχειρήσεις και έπειτα από 5μηνη νοσηλεία ατρόφησαν όλοι της οι μύες της και χρειάστηκε για κάποιο διάστημα μηχανική υποστήριξη.

Τώρα πλέον σταδιακά αρχίζει να επανέρχεται. Μετακινείται με βοηθητικό αμαξίδιο, έχει πρόβλημα στην όραση και στην ομιλία της και ακολουθεί σκληρό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας. Αλλά δεν το βάζει κάτω. Με πηγαίο χιούμορ με έντονο σαρκασμό και με πολύ διάθεση και ανάγκη να είναι και πάλι στην σκηνή που τόσο πολύ αγαπά, βρέθηκε την Τετάρτη 19 Δεκέμβριου στο Ωδείο Αθηνών σε ένα διάλογο με την Άννα Μπουσδούκου με τίτλο «Πεθαίνοντας στα γέλια» ένας τίτλος ταμάμ για τις δυο έννοιες που έχουν πλέον στιγματίσει την ζωή της.

Ακολουθεί το βίντεο με ολόκληρη την συζήτηση:


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background