Ένα second hand shop στη δημοτική αγορά της Κυψέλης για καλό σκοπό

Written by on 13th January 2019

Κάθε αντικείμενο έχει τη δική του ιστορία και η φθορά του χρόνου πάνω του έχει τη δικής της ομορφιά. Αυτή την ομορφιά αναδεικνύει το second hand κατάστημα, που έχει ανοίξει σε μία από τις πιο ιστορικές και πολυπληθείς περιοχές της Αθήνας, στην Κυψέλη, για πολύ καλό σκοπό με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Αρχιπέλαγος σε συνεργασία με τον Δήμο της Αθήνας και το Impact Hub Athens.

Faux bijoux, τσάντες, αντικείμενα home design, είδη διακόσμησης, δώρα, παιδικά και βρεφικά είδη, παιχνίδια, δίσκοι, cd και dvd, βιβλία, περιοδικά, κόμικς και κάποια ρούχα, όλα αυτά προς πώληση αλλά και προς προσφορά παίρνουν ξανά ζωή, σε ένα κατάστημα που αποτελεί αφετηρία και σημείο σύνδεσης ευαισθητοποιημένων πολιτών. Σκοπός του εγχειρήματος είναι μια δεύτερη ευκαιρία απασχόλησης σε ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα στηρίζοντας τις θέσεις εργασίας τους και συμβάλλοντας έτσι στην ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό και στην οικονομική τους αυτάρκεια.

Το κατάστημα αυτό, λοιπόν, δεν είναι μόνο ένα κατάστημα Second Hand αλλά

ένας χώρος που συγκεντρώνει ανθρώπους ευαισθητοποιημένους, που συζητάνε αλλά και παρεμβαίνουν με υποστηρικτικές δράσεις για την επανάχρηση των ειδών, την ανακύκλωση, την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές zero waste.

Θα το βρείτε στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, σε ώρες καταστημάτων. Τα γραφεία του Κοινωνικού Συνεταιρισμού “Αρχιπέλαγος” βρίσκονται Μηθύμνης 19, στην Κυψέλη.


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background