Ένα άλμπουμ με κομμάτια εμπνευσμένα από την ταινία Roma

Written by on 6th February 2019

Με τίτλο ‘Music Inspired by the Film Roma’ το νέο αυτό άλμπουμ είναι ακριβώς αυτό που λέει, μουσική εμπνευσμένη από το Roma. Το άλμπουμ αυτό που αντλεί έμπνευση από τη νέα ταινία του μεξικανού σκηνοθέτη Alfonso Cuarón, έχει συγκεντρώσει μια πλειάδα γνωστών ονομάτων της μουσικής σκηνής. Από τον Βeck και την διασκευασμένη εκδοχή του κομματιού Tarantula των Colourbox σε συνεργασία με την Καναδή Feist, μέχρι την Patti Smith, την Billie Eilish, τους UNKLE, τον DJ Shadow, τον Asaf Avidan κι άλλους, το άλμπουμ περιέχει κι ένα κομμάτι της 15χρονής κόρης του σκηνοθέτη Bu Cuarón.

Το Roma που έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Βενετίας και κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας Netflix, διαδραματίζεται στο Μεξικό στις αρχές της δεκαετίας του 70 και αφορά στη ζωή μιας υπηρέτριας ως μέλος μιας μεσοαστικής οικογένειας σε κρίση, αλλά και μιας ολόκληρης κοινωνίας σε κρίση.

Με άξονα τα προσωπικά βιώματα του Cuaron και με την μεστή και λιτή ερμηνεία της πρωταγωνίστριας του Yalitza Aparicio, το Roma είναι υποψήφιο για 10 βραβεία Oscar (η τελετή θα λάβει χώρα στο Dolby Theatre, την Κυριακή 24 Φεβρουάριου) μεταξύ των οποίων, καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, φωτογραφίας αλλά και Α’ και Β’ γυναικείου ρόλου αντίστοιχα για τις Yalitza Aparicio και Marina de Tavira.

Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχές Φεβρουάριου.


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background