Η Beth Gibbons των Portishead επιστρέφει με νέο άλμπουμ

Written by on 6th February 2019

Το ότι οι Portishead μας έχουν λείψει είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Προς το παρόν θα αρκεστούμε όμως στην μαγική φωνή του συγκροτήματος, την Beth Gibbons, η οποία μόλις ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ.

Το νέο αυτό άλμπουμ είναι μια συνεργασία της τραγουδίστριας με την συμφωνική ορχήστρα της Πολωνικής Εθνικής Ραδιοφωνίας. Η ηχογράφηση, η οποία έλαβε χώρα στην εθνική όπερα της Βαρσοβίας το 2014, είναι η απόδοση και η ερμηνεία της 3ης συμφωνίας του Henryk Górecki, υπό την διεύθυνση του συνθέτη και διευθυντή ορχήστρας Krysztof Penderecki, ευρέως γνωστο από την μουσική του στις ταινίες Λάμψη και Εξορκιστής.

Ήδη έχει κυκλοφορήσει ηχητικό και οπτικό υλικό από την εν λόγω συνεργασία, που αναμένουμε να κυκλοφορήσει σε άλμπουμ τον ερχόμενο Μάρτιο από την Domino Records, δισκογραφική εταιρία με την οποία έχει ξανά συνεργαστεί η Gibbons στο παρελθόν.

Μετά από την τεράστια επιτυχία των Portishead στα 90’s και την μετέπειτα απουσία τους από τα μουσικά πράγματα, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το 2008 το άλμπουμ Third και έκτοτε μέχρι και σήμερα έκανε ένα μεγάλο διάλειμμα, με την Beth Gibbons να ακολουθεί solo καριέρα. Το 2002 κυκλοφόρησε το solo άλμπουμ Out of Season μαζί με τον Rustin Man κι ακολούθησαν κι άλλες συνεργασίες με γνωστούς καλλιτέχνες.


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background