51 λεπτά ακυκλοφόρητου υλικού από την ταινία Blue Velvet για τους λάτρεις του ονείρου και των ψευδαισθήσεων.

Written by on 25th February 2019

Κομμένο και χαμένο υλικό από την ταινία Blue Velvet του David Lynch πρόκειται να κυκλοφορήσει και να συνεπάρει τους φανατικούς θαυμαστές του σκηνοθέτη και του κινηματογραφικού του σύμπαντος. Το υλικό διάρκειας 51 λεπτών, περιέχει κομμένες κι αμοντάριστες σκηνές κι εναλλακτικά πλάνα που δεν χρησιμοποιήθηκαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Ήδη από το 2011 ο ίδιος ο David Lynch είχε αναφερθεί στην ύπαρξη αυτού του υλικού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκείνη την εποχή κόπιες από αμοντάριστο υλικό, ήταν εύκολο να πεταχτούν . Συνέχισε λέγοντας, πως η κόπια περιέχει σκηνές που ήθελε πολύ να ξανά δει κι όταν τελικά την βρήκε κάπου στο Σιάτλ, ήταν μεγάλη η χαρά να βλέπει κάτι που το θεωρούσε οριστικά χαμένο.

To Blue Velvet και το 51 λεπτών επιπλέον υλικό είναι διαθέσιμο μέσω της Cretirion, μιας Αμερικάνικης εταιρίας διανομής home video ταινιών, που εστιάζει σε αξιοσημείωτες κλασσικές και σύγχρονες ταινίες. Στο παρελθόν οι θαυμαστές της ταινίας είχαν ξανά τη δυνατότητα να δουν το υλικό, στο Blu Ray που κυκλοφόρησε για την 25η επέτειο της ταινίας από την ημέρα της κυκλοφορίας της.

Το Blue Velvet που κυκλοφόρησε το 1986, αποτελεί την τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του David Lynch, με πρωταγωνιστές τους Kyle MacLachlan, Isabella Rossellini, Dennis Hopper και Laura Dern και την μουσική υπογράφει ο μόνιμος συνεργάτης του Lynch, Angelo Badalamenti.

Ένα φιλμ νουάρ, μια ταινία μυστήριου, ένα κόσμος ψευδαισθήσεων, σε ένα σύμπαν αλλόκοτο και σουρεαλιστικό και μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου.


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background