Επίλογος για τον Keith Flint των Prodigy αφήνοντας μια γενιά σοκαρισμένη

Written by on 4th March 2019

Ακόμη μια μεγάλη απώλεια στον χώρο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, με την ανακοίνωση του θανάτου του frontman των Prodigy, Keith Flint, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στο Dunmow του Essex.

Οι πρώτες πληροφορίες δεν απέδωσαν την αιτία θανάτου του τραγουδιστή σε ύποπτες ενέργειες, με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντα να ανακοινώνουν τελικά μέσω του επίσημου λογαριασμού τους στο Instagram, ότι ο θάνατος του Keith Flint οφείλεται σε αυτοκτονία.

Η ανακοίνωση έλεγε τα εξής: “Οι πληροφορίες ισχύουν. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως ο αδερφός μας Keith, έδωσε τέλος στη ζωή του το Σαββατοκύριακο. Είμαστε σοκαρισμένοι, εξαγριωμένοι, συντετριμμένοι”.

Ο Keith Flint γεννήθηκε στο Redbridge του ανατολικού Λονδίνου στις 17 Σεπτεμβρίου του 1969, μετακόμισε στο Springfield του Essex και στη συνέχεια στο Braintree όπου κι έμελλε ο δρόμος του να διασταυρωθεί με αυτόν του Liam Howlett ιδρυτικού μέλος των μετέπειτα Prodigy.

Ο Keith Flint μαζί με τον Liam Howlett και τη Leeroy Thornhill δημιούργησαν τους θρυλικούς Prodigy το 1990, ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, που αναδείχτηκε μέσα από την underground rave σκηνή της Βρετανίας.

Αρχικά ως χορευτής μέχρι και το 1996 και στην συνέχεια ως frontman του συγκροτήματος, ο Keith Flint με την χαρακτηριστική του εμφάνιση και την εκρηκτική του ενέργεια επί σκηνής, άφησε μια ανεξίτηλη μουσική πορεία, γεμάτη επαναστατικότητα και δυναμισμό

Ερμηνεύοντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο κομμάτια όπως “Firestarter”, “Serial Thrilla” και “Breathe”, ο Keith Flint υπήρξε iconic σύμβολο για μια γενιά που διψούσε για χορό μέχρι τα ξημερώματα, με τον πρωτοποριακό ήχο των Prodigy να δίνει μια αίσθηση απελευθέρωσης στο σώμα, έκρηξης στην κίνηση και διάθεσης για ένα ταξίδι “out of space”.

l

Με παραπάνω από μια εμφανίσεις στην Ελλάδα, ξεκινώντας από το 1993 στην πλαζ του Αλίμου μέχρι και την τελευταία τους το 2015 στην Μαλακάσα στα πλαίσια του Rockwave Festival, oι Prodigy και το ελληνικό κοινό είχαν μια αδιαμφισβήτητή σχέση αγάπης.

O τελευταίος δίσκος των Prodigy κυκλοφόρησε το 2018 με τίτλο “No Tourists”.


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background