4+1 κομμάτια κινηματογραφικών Soundtracks που έμειναν "ανεξίτηλα"!

Written by on 6th April 2019

Ο ρόλος της μουσικής σε κάθε κινηματογραφική παραγωγή είναι ένα από τα βασικότερα “συστατικά” της επιτυχίας! Υπάρχουν, όμως, και μερικά κομμάτια από Soundtracks ταινιών που εκτός από το success, έχουν καταφέρει να μας αγγίξουν με έναν ξεχωριστό τρόπο και να μείνουν ανεξίτηλα στο χρόνο!…

1. “Forrest Gump – theme”

Αυτό το soundtrack κατέχει ξεχωριστή θέση μέσα μου. Δε μπορώ να εξηγήσω το γιατί. Ίσως γιατί μου θυμίζει την παιδική μου ηλικία ή την συγκινητικά ανθρώπινη ερμηνεία του Τομ Χανξ. Το σίγουρο είναι ότι κάθε νότα του μουσικού αυτού κομματιού μεταφράζεται μόνο με – χιλιάδες- συναισθήματα! Μια μουσική δημιουργία του Αμερικανού συνθέτη Alan Silvestri, η οποία συγκινεί.

2. “La Vita e bella” OST

Η ταινία έλαβε δικαίως εφτά υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, κερδίζοντας τελικά τρία, στις κατηγορίες: Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου για την μοναδική ερμηνεία του Μπενίνι και Καλύτερης Μουσικής βεβαίως βεβαίως για την ανεπανάληπτη μουσική σύνθεση του Νικόλα Πιοβάνι.

3. “Bang bang – (my Sherif shot me down) “, Kill Bill Vol.1 OST

Μέσα από την ταινία “Kill Bill – Vol. 1” με την μελαγχολική και καθηλωτική φωνή της Nancy Sinatra ! Ένα κομμάτι του Sonny Bono που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1966 και διασκευάστηκε ουκ ολίγες φορές τις επόμενες δεκαετίες!

4.”Stayin’ Alive”, Saturday Night Fever OST

To “Stayin’ Alive”, disco κομμάτι των Bee Gees και sountrack της ταινίας “Saturday Night Fever” αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες παγκοσμίως! Το κομμάτι γράφτηκε από τους Μπάρι, Ρόμπιν και Μόρις Γκιμπ. Κυκλοφόρησε ως single, το 1977 αποτελώντας ίσως το δημοφιλέστερο τραγούδι του σχήματος. Το single αυτό μπήκε στα αμερικανικά Billboard Hot 100, φτάνοντας την 1 θέση για τέσσερις εβδομάδες.[ Στον κατάλογο του 2004, του Rolling Stone, με τα 500 Σπουδαιότερα Τραγούδια όλων των εποχών, κατέλαβε την 189η θέση.

5.”Lux Aeterna”, Requiem for a Dream OST

Το soundtrack της ταινίας “Requiem for a Dream” δε θα μπορούσε να λείπει από την πεντάδα μου! Συγκεκριμένα το τραγούδι “Lux Aeterna”, το οποίο αποτελεί ένα απ’ τα πιο δημοφιλή μουσικά κομμάτια παγκοσμίως και όχι άδικα! Ο συνθέτης Clint Mansell μας χάρισε ένα “μουσικό διαμάντι” που δημιουργεί μια παλίρροια συναισθημάτων στον ακροατή.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background