140' χωρίς social media! Το χρονικό της πτώσης.

Written by on 15th April 2019

Κυριακή (14/04/2019). Ξύπνησα παραδοσιακά μεσημέρι. Η “πολυτέλεια” της Κυριακής βλέπεις… Αφού έφτιαξα τον ελληνικό μου – Ναί Ελληνικό πίνω γιατί μου αρέσει μετά να γυρίζω την κούπα ανάποδα και να βλέπω τη “μοίρα” μου – ως κλασσικό social junkie, μπήκα κατευθείαν στο Instagram (alexandros_houndas). Ακολούθησε με, αν θες να μαθαίνεις τα νέα μου! Διψάω για φρέσκους followers!

Και που λες, κάτι περίεργο συνέβη! “Κόκκαλο” το insta! Θεώρησα ότι κάποιο κοκομπλόκο “έφαγε” το smart Phone μου! Πήρα μια βαθιά ανάσα και είπα στον εαυτό μου “συμβιβάσου” με το social του λαού, το Facebook! Και συμφιλιώθηκα με την ιδέα ότι σκρολάροντας αντί για σέξι πόζες, ρόδες από λούνα παρκ, βάφλες τούμπανο και σύννεφα στον Αθηναϊκό ουρανό θα αντικρίσω πάλι φωτογραφίες υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Συμβιβάστηκα. Ήπια μια δυνατή γουλιά καφέ και συμβιβάστηκα. Μπαίνω στο fb και τι βλέπω…; “Κόκκαλο” και το fb! Ούτε δημοτικούς συμβούλους μπορώ να δω ούτε αυτά τα “κρύα” εικονίδια που κοινοποιούνται από τα διάφορα προφίλ “Δημήτρης Ιωάννα Παπαδόπουλος” και “marianthi gnoriseme”!

Σκέφτηκα να κοπανήσω το κινητό μου στον τοίχο μήπως και συνέλθει αλλά μετά σκέφτηκα ότι δεν έχω λεφτά ν’ αλλάξω οθόνη. Οπότε παρέμεινα ψύχραιμος. Όσο μπορούσα! Δεν ήταν εύκολο όλο αυτό! Και τότε είπα στον εαυτό μου “Κάνε λίγη αποτοξίνωση και πιες ήρεμα τον καφέ σου! ” Τον ήπια ” με λίγα λόγια. Κι αφού τον ήπια γύρισα την κούπα ανάποδα και περίμενα να “διαβάσω τη μοίρα μου”! Το φλιτζάνι” μίλαγε”! Γεμάτο σχέδια όλων των ειδών, μεγάλοι δρόμοι που θα διαβώ, πόρτες που ανοίγουν, φίλοι φίδια που καραδοκούν… Χαμός στο ισάδι!

Όπως καταλαβαίνεις δε μπορούσα να μην το φωτογραφήσω όλο αυτό το μακελειό! Πήρα λοιπόν την κούπα μου, έβαλα timer στην κάμερα και άρχισα να φωτογραφίζομαι κρατώντας στα χέρια μου τη “μοίρα” μου για να τη μοιραστώ με τους followers μου αμέσως μετά.

Αφού έβαλα 7-8 φίλτρα για να φαίνομαι “Το τεκνό της Κυριακής” είπα να την κοινοποιήσω! Αλλά πως; Που; Το insta και το fb ήταν “κλινικώς νεκρά”! Και έμεινα με… “τη μοίρα στο χέρι”!…

Σε απλά Ελληνικά την Κυριακή από τη 13.35 μέχρι τις 15.55 το Instagram και το Facebook “έπεσαν” με αποτέλεσμα οι χρήστες να μη μπορούν να κάνουν ούτε τις αναρτήσεις τους, ούτε να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Το χάος αυτό έγινε ιδιαιτέρως αισθητό σε Ελλάδα, Ιταλία και Μ.Βρετανία! Πόσο εθισμένοι είμαστε πια στη σοσιαλμιντιακή ”ζωή”…; Νιώθεις; Και μη χειρότερα!

Ένας πληγωμένος influencer.


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background