ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΟΛΙΟ(ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ!ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΤΑΙ!)

Written by on 16th May 2019

Διαβάζοντας στο διαδίκτυο διάφορες παράξενες ειδήσεις από όλο τον κόσμο, στάθηκα σε μία, η οποία πραγματικά μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Έχει να κάνει με το κουτσομπολιό. Αυτή την τάση που έχουμε οι άνθρωποι να γινόμαστε “δικαστές” και να ασχολούμαστε με την “καμπούρα” των γύρω μας, χωρίς να ρίχνουμε μια ματιά και στη δική μας. Η τάση αυτή εξελίσσεται σε κακή συνήθεια και στη χώρα μας αποτελεί “παράδοση”.

Στην πόλη Μπιναλονάν απαγορεύτηκε δια νόμου το κουτσομπολιό! Και όποιος θελήσει να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι ασκεί “κοινωνική κριτική” ή ότι τα λεγόμενα του είναι αποτέλεσμα “κοινωνικού ενδιαφέροντος”, δυστυχώς θα βρει “τοίχο”

Ώρα για ένα ταξίδι στις Φιλιππίνες και σε μια παράξενη είδηση που τάραξε το “είναι” μου κι έκαψε τα εγκεφαλικά μου κύτταρα. Στην πόλη Μπιναλονάν απαγορεύτηκε δια νόμου το κουτσομπολιό! Και όποιος θελήσει να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι ασκεί “κοινωνική κριτική” ή ότι τα λεγόμενα του είναι αποτέλεσμα “κοινωνικού ενδιαφέροντος”, δυστυχώς θα βρει “τοίχο” και θα καταδικαστεί ως ένας κλασσικός κουτσομπόλης… Στην πόλη αυτή των Φιλιππίνων, όποιος πιαστεί επ’ αυτοφώρω να κουτσομπολεύει θα τιμωρηθεί για την παράβαση του πληρώνοντας 3,8 δολάρια ενώ θα καταδικαστεί και σε κοινοτική εργασία σύμφωνα με την οποία ο παραβάτης είναι υποχρεωμένος να μαζεύει σκουπίδια από τους δρόμους για 3 ώρες!

Κι αναρωτιέμαι… Αν αυτός ο νόμος έκανε την εμφάνισή του και στην Ελλαδά(ρα), τι θα γινόταν; Εμείς είμαστε παραδοσιακοί τύποι, καλοκάγαθοι και καλοπροαίρετοι που φθονούμε ακόμη και την ανάσα του διπλανού μας και θέλουμε με όλη μας την αγάπη να “ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”…!

Τι θα γινόταν, λοιπόν, αν ο Έλληνας/ίδα κουτσομπόλης/α τιμωρούνταν από το νόμο για την αγαπημένη του αυτή συνήθεια πληρώνοντας ολίγα ευρουλάκια και μαζεύοντας σκουπίδια;

Θα ήμασταν ακόμη πιο άφραγκοι και θα είχαμε τις πόλεις μας πεντακάθαρες (από σκουπίδια τουλάχιστον).

Oh my gosh! Δε θα μπορούσαμε να ζήσουμε σε μια τέτοια πόλη!


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background