ΘΕΑΤΡΟ: ΞΕΠΛΥΝΕΣ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΟΥ;

Written by on 6th September 2019

«Είσαι πιεσμένος; Στρεσαρισμένος; Απογοητευμένος; Τρελαμένος; Τέσσερις χιλιάδες χρόνια πολιτισμού δεν κατόρθωσαν να σβήσουν ένα εκατομμύριο χρόνια αγωνίας; Βασανίζεσαι από υπαρξιακά ερωτήματα; Φοβάσαι την ασθένεια,τα γηρατειά και το θάνατο; Κανένα πρόβλημα! Η πλύση είναι για σένα!»

Η παράσταση – ερώτηση με τον αινιμγματικό τίτλο «Ξέπλυνες το Αλάτι από Πάνω σου;» που διακρίθηκε με το 1ο βραβείο στο AdaptFestival 2 τον Ιούνιο, καλωσορίζει το Αθηναϊκό κοινό στη φετινή θεατρική σεζόν του Tempus Verum – Εν Αθήναις στις 25 Σεπτεμβρίου.

Πέντε νέοι απόφοιτοι (2019) της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν συστήνονται ως Ομάδα Sacra και παρουσιάζουν μία παράσταση που υπακούει στους κανόνες του Devised Theater. Εμπνευσμένοι από το φιλοσοφικό δοκίμιο του Επίκτητου «Η Ελευθερία» αναρωτιούνται : υπάρχει ένας ελεύθερος εαυτός που αντιστέκεται στα μοτίβα της κοινωνικής συμπεριφοράς; Υπάρχει εαυτός που δεν είναι δέσμιος μιας ιδέας, ενός κοινωνικού προτάγματος, μιας ψεύτικης ηθικής ; Μπορεί άραγε ο άνθρωπος να γκρεμίσει τα τείχη του εσωτερικού του κάστρου; Μπορούμε να δικαιώσουμε τις φυσικές μας τάσεις; Ο Επίκτητος, παρομοιάζει τον ελεύθερο άνθρωπο με ένα ψάρι , που όταν πας να το αιχμαλωτίσεις – να του στερήσεις το νερό, τη θάλασσα, το αλάτι- αυτό πεθαίνει. « Τα μόνα που αποκαλούμε ελεύθερα ζώα είναι εκείνα που δεν αντέχουν την αιχμαλωσία, αλλά με το που αιχμαλωτιστούν πεθαίνουν».

Ο άνθρωπος που πάλλεται από τα συναισθήματά του, που ανατριχιάζει μπροστά στην οδύνη της ύπαρξης, αυτός είναι ο άνθρωπος που το αλάτι καίει το δέρμα του. Ο μόνος τρόπος να απαλλαγείς απο το αλάτι δεν είναι να ξεπλυθείς μα να σε ξεπετσιάσουν για να μη μπορεί να κολλήσει το αλάτι πάνω σου.

Κείμενο: Ομάδα Sacra

Σκηνοθεσία: Vassilis Awad

Επιμέλεια κίνησης: Αθηνά Σταυροπούλου

GraphicDesign: Ιάσονας Σταυράκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Σιδηροκαστρίτη

Ερμηνεύουν:

Χριστίνα Βλάχου

Χρήστος Καραβέβας

Φαίη Μινωπέτρου-Κασιμάτη

Ελένη Σιδηροκαστρίτη

Γιώργος Χρόνης

Θέατρο TempusVerum – Εν Αθήναις

Ιάκχου 19, Γκάζι

Πρεμιέρα 25 Σεπτεμβρίου 2019

Παραστάσεις

25, 26, 27, 28,29 Σεπτεμβρίου

Εισιτήρια 10 € γενική είσοδος

Ώρα Έναρξης: 21.00


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background