ΟΙ WHERESWILDER ΣΤΟ STUDIO TOY NOSTOS 100.6

Written by on 1st November 2019

Ακούστε όλη τη συνέντευξη των Whereswilder έδω.

Η εγχώρια ξενόγλωσση μουσική σκηνή, έχει πολλά να δώσει και οι Whereswilder, οι οποίοι βρέθηκαν στο studio του Nostos 100.6 και στην εκπομπή του Ηλία Ζουμπούλη είναι το δείγμα. Αναμφισβήτητα μια από τις πιο δυνατές μπάντες με ιδιαίτερο ψυχεδελικό ήχο, οι Whereswilder συγκαταλέγονται στους αγαπημένους Local Artists του Nostos 100.6 τους οποίους μπορείτε να αναζητήσετε εδώ.

Από τα τέσσερα μέλη της μπάντας, στην παρέα μας βρέθηκαν ο frontman του συγκροτήματος Γιάννης Ράλλης και ο μπασίστας Βασίλης Νησσόπουλος.

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, μας είπαν για το πως δημιουργήθηκε η μπάντα, μια ιστορία που ξεκινά από τα σχολικά χρόνια, σε σχολικές μπάντες, για την πρωταρχική της σύσταση αλλά και τα πρώτα ολοκληρωμένα κομμάτια τα οποία συγκεντρώθηκαν για να αποτελέσουν στο σύνολο τους το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο “Yearling” που κυκλοφόρησε το 2014.

Μάθαμε ότι το όνομα Whereswilder είναι παράφραση του παιχνιδιού παρατηρητικότητας “Where’s Waldo”, που ήταν κι επιτραπέζιο και βιβλίο, μας είπαν για το δεύτερο άλμπουμ που έχουν στο ενεργητικό τους, με τίτλο “HotShot” που κυκλοφόρησε το 2017 αλλά και για το ολόφρεσκο single “Hold Up” προάγγελος του επερχόμενου άλμπουμ τους που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επομένου έτους.

Σχετικά με τη διαδικασία του songwriting, μάθαμε ότι στις πρώτες τους δύο δουλειές υπήρχε η διάθεση για τζαμάρισμα, με την πάροδο όμως του χρόνου και την μουσική τους εξέλιξη κι ωρίμανση, η νέα τους δουλεία θα είναι μια συρραφή από προϋπάρχοντα demos που επιλέχτηκαν για τον αυθορμητισμό τους και ενορχηστρώθηκαν.

Προς το τέλος της συνέντευξης, οι Whereswilder μας είπαν για τον τρόπο με το οποίο έγινε η παραγωγή του νέου τους επερχόμενου άλμπουμ και τον τρόπο ηχογράφησης του στο studio αλλά και για τις μουσικές τους επιρροές, δίνοντας μεγάλη έμφαση στους Cream και τη διαχρονικότητα του ήχου τους, μια μπάντα που αποτέλεσε  πηγή έμπνευσης για την σύσταση τους και για τη δημιουργία του πρώτου τους άλμπουμ.

Τέλος μας είπαν για τη δυναμική της σύγχρονης εγχώριας ξενόγλωσσης μουσικής σκηνής ,για τους καλλιτέχνες που θαυμάζουν όπως η Σtella αλλά και για τις επερχόμενες live εμφανίσεις τους.

Ευχαριστούμε πολύ τους Whereswilder.

Παρακάτω ακολουθεί το ολοκαίνουργιο single των Whereswilder “Hold Up”


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background