DEAF RADIO ΣΤΟΝ NOSTOS 100.6

Written by on 2nd December 2019

Άκουσε όλη τη συνέντευξη του Δημήτρη Σακελλαρίου από τους Deaf Radio εδώ.

Καλεσμένος αυτή τη φορά στην εκπομπή του Ηλία Ζουμπούλη, στις καθιερωμένες πλέον μουσικές συζητήσεις – συνεντεύξεις του Nostos 100.6, ήταν ο Δημήτρης Σακελλαρίου, μέλος της εγχώριας ξενόγλωσσης rock μπάντας Deaf Radio, ο οποίος βρέθηκε στο studio του Nostos, λίγο πριν την εμφάνιση του συγκροτήματος στο Temple στις 13 Δεκέμβριου, για την παρουσίαση του ολόφρεσκου άλμπουμ τους, Modern Panic.

Ανακαλύπτοντας στον αέρα μας τη μουσική και την πορεία των Deaf Radio, ο Δημήτρης μας μίλησε για το ξεκίνημα της μπάντας και την γνωριμία των μελών της, την ανορθόδοξη εύρεση του ντράμερ τους Γιώργου Διαθεσόπουλου οπού γνώρισαν κυριολεκτικά στον δρόμο ή πιο συγκεκριμένα σε ένα μπαρ και πήραν την απόφαση να συνεργαστούν, για το ταξίδι της ανακάλυψης της μουσικής τους ταυτότητας και την επίσημη σύσταση της μπάντας το 2015, οπού κυκλοφόρησε και το πρώτο της διπλό single.

Με το ντεμπούτο τους άλμπουμ Alarm να κυκλοφορεί τον Ιανουάριο του 2017, οι Deaf Radio, έχουν βρει πλέον τη μουσική τους ταυτότητα. Alternative, κιθαριστικός, σκληρός, rock ήχος, με φωνητικές γραμμές πιο pop και φιλικές στον ακροατή.

Με άμεση επιρροή από σύγχρονες rock μπάντες όπως οι Queens Of The Stone Age κι έμμεσα από κλασσικές όπως οι Black Sabbath, οι Deaf Radio έχουν καταφέρει να εξελιχθούν μουσικά, κάτι που φαίνεται και στο ολόφρεσκο άλμπουμ τους Modern Panic, που κυκλοφόρησε στις 15 Νοεμβρίου 2019.

Η ωρίμανση των μελών της μπάντας σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε καλλιτεχνικό, η μετάβαση από τη φοιτητική ζωή και τη νεανικότητα, σε μια πιο ενήλικη φάση, η ζωή στο εξωτερικό, η διαφορετική σκέψη και τα νέα ερεθίσματα, αντανακλώνται στους στίχους και τη μουσική των Deaf Radio και δίνουν έναν πιο ώριμο χαρακτήρα στο νέο τους άλμπουμ.

Με το κομμάτι Modern Panic να αποτελεί όχι μόνο ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια μέσα από το ομώνυμο άλμπουμ τους αλλά κι ένα στιχουργικό statement, ρωτήσαμε τον Δημήτρη για τους στίχους του. Πηγή έμπνευσης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες. Οι γρήγοροι ρυθμοί, η κρίση ταυτότητας, η απομόνωση, η προσκόλληση στην τεχνολογία που εξελίσσετε ασταμάτητα.

Μέσα από προσωπικά βιώματα, οι Deaf Radio κοιτάζουν γύρω τους και διακρίνουν την κρίση σε ανθρώπινο επίπεδο, τη δυσκολία να τοποθετηθούμε σε έναν κόσμο που συνέχεια αλλάζει και τις ακραίες λύσεις και φωνές που παίρνουν δύναμη, κάτι που αποτυπώνουν στους στίχους τους.

Με δυο περιοδείες σε όλη την Ευρώπη, σε πάνω από 50 πόλεις αλλά και στην Ελλάδα, οι Deaf Radio, όχι μόνο απολαμβάνουν την ένταση και την ατμόσφαιρα των live εμφανίσεων τους αλλά τροφοδοτούνται κάθε φορά με ενέργεια κι έμπνευση για δημιουργικότητα.

Τέλος, ο Δημήτρης μας είπε την άποψη του για τη μουσική σε παγκόσμιο επίπεδο, σχολιάζοντας τον τρόπο που πλέον ακούμε και καταναλώνουμε μουσική, θέτοντας τον προβληματισμό, για τον αν έχει πλέον νόημα για έναν καλλιτέχνη να κυκλοφορεί ολόκληρο άλμπουμ ή ένα κομμάτι τη φορά, σε ένα κοινό που είναι πλέον πιο απαιτητικό από ποτέ και που χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τις πλατφόρμες streaming.

Οι Deaf Radio θα παρουσιάσουν το νέο του άλμπουμ Modern Panic, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στο Temple σε ένα μοναδικό live, που θα προλογίσει η local rock μπάντα Whereswilder τους οποίους έχουμε φιλοξενήσει επίσης στο παρελθόν στον αέρα του Nostos 100.6

Ευχαριστούμε πολύ τον Δημήτρη Σακελλαρίου για την ωραία συνέντευξη.

Άκουσε εδώ το κομμάτι Modern Panic των Deaf Radio.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background