PLANET OF ZEUS ΣΤΟΝ NOSTOS 100.6

Written by on 21st December 2019

Άκουσε ολόκληρη τη συνέντευξη των Planet Of Zeus εδώ.

Με φανατικό κοινό που τους ακολουθεί σε κάθε τους βήμα κι έχοντας πίσω τους ήδη μια διακεκριμένη μουσική πορεία, η local μπάντα, Planet Of Zeus, έχει βάλει εδώ και καιρό τη δική της προσωπική σφραγίδα στον heavy rock ήχο, εντός κι εκτός συνόρων. Δύο εκ των μελών των Planet Of Zeus, o Μπάμπης Παπανικολάου, τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος κι ο ντράμερ, Σεραφείμ Γιαννακόπουλος, βρέθηκαν στο studio του Nostos 100.6, καλεσμένοι του Ηλία Ζουμπούλη, με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ Faith In Physics αλλά και της διπλής live εμφάνισης τους στο Fuzz Live Music Club, 20 και 21 Δεκεμβρίου.

Οι δύο μουσικοί μας μίλησαν για τη γνωριμία μερικών εκ των μελών της μπάντας ήδη από τα σχολικά χρόνια, για τα πρώτα τζαμαρίσματα, τη συμμετοχή σε άλλα σχήματα και τις πρώτες μουσικές απόπειρες σε ερασιτεχνικό επίπεδο, με διασκευές ελληνόφωνων και ξενόγλωσσων κομματιών, μέχρι τη δημιουργία των Planet Of Zeus και την ολοκληρωμένη τους σύσταση. Το συγκρότημα ξεκινά τη μουσική του πορεία το 2000, με το πρώτο τους demo και με το ντεμπούτο τους άλμπουμ, Eleven The Hard Way, να κυκλοφορεί το 2008. Με ακόμη τρία άλμπουμ να ακολουθούν, τα Macho Libre (2011), Vigilante (2014) και Loyal To The Pack (2016), οι Planet Of Zeus κυκλοφόρησαν στα τέλη του 2019, το πέμπτο τους κατά σειρά άλμπουμ, με τίτλο Faith In Physics.

Μια transparent πόλη, με ένα κλασσικό Αθηναϊκό διαμέρισμα, highlighted με κόκκινο χρώμα, σε μια σύγχρονη πραγματικότητα, που την χαρακτηρίζει η μοναχικότητα. Κάνοντας εισαγωγή στο Faith In Physics και μιλώντας για το εξώφυλλο του άλμπουμ κι όλο το artwork πίσω από αυτό, ο Σεραφείμ μας πληροφορεί ότι ένας από τους θεματικούς άξονες του άλμπουμ είναι η μοναχικότητα, χωρίς να είναι όμως ο κύριος και περίτεχνα μας εξηγεί το εξής παράδοξο. Σε μια δυτική Ευρώπη, που την κατακλύζει ένα έντονο κλίμα μοναχικότητας, εν αντιθέσει με την Ελληνική γλώσσα που έχει προβλέψει αυτή την κατάσταση κι έχει διαχωρίσει με σαφήνεια τις λέξεις μοναξιά και μοναχικότητα, στην Αγγλική δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, με την λέξη lonerism να εντάσσεται πρόσφατα στο αγγλικό λεξιλόγιο, για να καλύψει αυτή την ανάγκη μιας ήδη υπάρχουσας κατάστασης- διάθεσης.

Το νέο αλμπουμ πραγματεύεται τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου κι ενίοτε σαρκάζει τις συμπεριφορές της μετά social εποχής. Όσον αφορά στην επιλογή του τίτλου Faith In Physics, οι Planet Of Zeus εμπνέονται από την επιστήμη, την μοναδική σταθερά σε μια εποχή που όλα αλλάζουν και κάνουν ένα σχόλιο στην τάση του ανθρώπου να κρύβεται πίσω από θρησκείες και ιδεολογίες, αγνοώντας τη δική του δύναμη, την πιστή στον ίδιο τον άνθρωπο.

Με το νέο τους άλμπουμ να έχει ηχογραφηθεί εξολοκλήρου σε μια μονοκατοικία στο Φάληρο που έχει μετατραπεί σε studio, οι Planet Of Zeus δεν νιώθουν αλλαγή στον ήχο τους όσον αφορά στη νέα τους δουλειά αλλά αντιλαμβάνονται την ηχητική έκπληξη που δημιουργείται στον ακροατή μετά από τρία χρόνια δισκογραφικής απουσίας. Θεωρούν το ελληνικό κοινό πιο κτητικό και κατ’ επέκταση πιο αυστηρό με της εγχώριες μπάντες και με την παγκόσμια μουσική βιομηχανία να παράγει τόνους μουσικής, βάζουν φίλτρο στις επιλογές τους, αντιλαμβάνονται τις γρήγορες ταχύτητες που καταναλώνει μουσική ο σύγχρονος ακροατής κι αναπολούν τις εποχές που πήγαινες στα δισκοπωλεία, έπαιρνες ένα άλμπουμ και το έλιωνες στο repeat για μεγάλη χρονική περίοδο.

Με την πάροδο του χρόνου και την προσωπική ωρίμανση του καθενός ξεχωριστά, τα μέλη της μπάντας έχουν μεταξύ τους διαφορετικά μουσικά ακούσματα, χωρίς να περιορίζονται στο μουσικό είδος που πρεσβεύουν, με ένα μεγάλο εύρος σε μουσικές προτιμήσεις, που πιάνει από soul και rnb, μέχρι hip-hop και 90s.

Οι Planet Of Zeus θα βρεθούν στη σκηνή του Fuzz Live Music Club, όχι για μια αλλά για δυο συναυλίες, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου.

Ευχαριστούμε πολύ τον Μπάμπη και τον Σεραφείμ από τους Planet Of Zeus, για την ωραία συνέντευξη.

Άκουσε μέσα από το τελευταίο άλμπουμ των Palnet Of Zeus με τίτλο Faith In Physics, το κομμάτι Gasoline.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background