Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ LITTLE RICHARD

Written by on 11th May 2020

Το περασμένο Σάββατο 9 Μαΐου, έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Little Richard, σε ηλικία 87 ετών. Πρωτοπόρος του rock n roll κι ένας από τους πρώτους performers, εντυπωσιακός, εκκεντρικός και μπροστά από την εποχή του, άφησε στον κόσμο της μουσικής μια τεράστια μουσική  παρακαταθήκη, με μεγάλες επιτυχίες όπως τα ‘Tutti Frutti’, ‘Good Golly Miss Molly’ ‘Long Tall Sally’, ‘Rip It Up’, ‘The Girl Can’t Help It’, Lucille’, ‘Keep A-Knockin’.

Αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρονιά, ο Little Richard, κατά κόσμον Richard Penniman, είχε υποστεί στο παρελθόν, εγκεφαλικό και καρδιακή προσβολή. Ο γιος του Danny, επιβεβαίωσε  την είδηση του θανάτου του πατέρα του, χωρίς να είναι ακόμη γνωστή η αίτια.

Το μέγεθος της επίδρασής του ήταν τεράστιο και δεν είναι τυχαίο που ο Little Richard, επηρέασε γενιές και γενιές μουσικών και μουσικόφιλων. Ένας από αυτούς κι ο Γιώργος Πολυχρονίου, που αποχαιρετά με τον δικό του τρόπο τον θρύλο της rock n Roll.

Έκλαψα για τρίτη φορά στη ζωή μου τόσο πολύ, όταν μου έστειλε ο κουμπάρος μου, Δημήτρης Γιαρμενίτης, την είδηση του θανάτου του πριν λίγο. Το πρωί του έλεγα ότι είδα ένα κακό όνειρο, για κάτι κακό, για μένα ή για ένα πολύ κοντινό μου πρόσωπο. Και ο Little Richard ήταν πολύ αγαπημένο δικό μου πρόσωπο! Ήταν το είδωλο μου, ήταν έρωτας, έχω κάνει τα πάντα γι’ αυτόν. Στον Little Richard, οφείλεται η αγάπη μου στη μουσική, η παθολογική αγάπη μου στο rock and roll. Μόνο αυτός! Ο πρώτος κι αξεπέραστος rock n roller. Δεν υπάρχει ελληνικό μαγαζί, που να μην έχω τραγουδήσει Tutti Frutti και Good Golly Miss Molly. Αντίο Richard Penniman. Ήσουν τα πάντα για μένα! Μου ομόρφυνες πολύ τη ζωή! Όλα τα οφείλω σε σένα! Θα σε αγαπώ πάντα! Θα σε ακούω πάντα! Αντίο.

Γιώργος Πολυχρονίου


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Background