ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ Η KΙΘΑΡΑ ΤΟΥ KURT COBAIN ΑΠΟ ΤΟ MTV UNPLUGGED IN NEW YORK

Written by on 12th May 2020

Μία από τις πιο iconic κιθάρες στην ιστορία της μουσικής, η ακουστική κιθάρα του Kurt Cobain, που τον συνόδευσε στο τηλεοπτικό, θρυλικό, music session, ΜTV Unplugged In New York, τον Νοέμβριο του 1993, βγαίνει σε δημοπρασία τον Ιούνιο κι αναμένεται να ξεπεράσει το ένα  εκατομμύριο δολάρια.

Kurt Cobain and Nirvana during the taping of MTV Unplugged at Sony Studios in New York City, 11/18/93. Photo by Frank Micelotta.

H κιθάρα Martin D-18E του 1959, θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Julien’s και συνοδεύεται από την θήκη της, η οποία φημολογείται ότι είχε κι έναν έξτρα αποθηκευτικό χώρο από σουέτ, οπού το είδωλο της grunge αποθήκευε ναρκωτικές ουσίες.

Το βραβευμένο με Grammy, MTV Unplugged In New York των Nirvana, που κάθε μουσικόφιλος και λάτρης των Nirvana έχει στη συλλογή του σαν κειμήλιο, ηχογραφήθηκε τον Νοέμβριο του 1993, λίγους μήνες μετά την αυτοκτονία του θρύλου της grunge και της Generation X και είναι μια συρραφή από γνωστές επιτυχίες της μπάντας, όπως το About a Girl, το All Apologies αλλά και τη διασκευή του The Man Who Sold the World, του David Bowie.

Το ηχογραφημένο ντοκουμέντο, κυκλοφόρησε μετά το θάνατο του Kurt Cobain, με το Unplugged Ιn New York να θεωρείται cult, εμπνέοντας μια ολόκληρη αισθητική κατεύθυνση για μεταγενέστερα live sessions, ενίοτε και κακές απομιμήσεις.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background