Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ MASSIVE ATTACK: EUTOPIA
Written by nostosradio on 13th July 2020
Με πιο πρόσφατες κυκλοφορίες τα Ritual Spirit το 2016 και την επανακυκλοφορία του άλμπουμ Mezzanine (1998) σε remastered deluxe edition το 2018, οι Massive Attack επέστρεψαν με νέο EP που ακούει στο όνομα Eutopia.

Το Eutopia είναι μια οπτικοακουστική εμπειρία, που εμπεριέχει συνεργασίες με ονόματα όπως Saul Williams , Young Fathers και Algiers. Το κυρίαρχο vibe όμως στα νέα κομμάτια των Massive Attack, δίνει ο σχολιασμός – αφήγηση από ειδικούς σε ζωτικής σημασίας και παγκοσμίου ενδιαφέροντος θέματα, όπως η Christiana Figueres, διπλωμάτης κι εκτελεστικός γραμματέας στο πλαίσιο της συνθήκης του OHE για την κλιματική αλλαγή το 2010, ο Guy Standing θεωρητικός σε θέματα παγκόσμιας οικονομίας και ο Gabriel Zucman, οικονομολόγος.

Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές, που το βρετανικό γκρουπ προωθεί τον ακτιβισμό και παίρνει θέση πάνω σε σημαντικά ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος.
Με τα visual των video clip να είναι μια δημιουργία του Γερμανού καλλιτέχνη, Mario Klingemann, μουσική και visual, συνδυάζονται αρμονικά, σε έναν ανοιχτό διάλογο, για θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή και την γραμμή της παγκόσμιας οικονομίας.
Παρακάτω ακολουθούν τα τρία κομμάτια: