ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ENNIO MORRICONE ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Written by on 28th August 2020

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα υποδεχθεί το φθινόπωρο με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μαέστρο Ennio Morricone που έφυγε τον περασμένο Ιούλιο. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει προβολές ταινιών για τις οποίες είχε γράψει μουσική ο σπουδαίος Ιταλός συνθέτης και μία συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ) την Κυριακή 13/09 υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Άντριαν Πραμπάβα.

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα, που επιμελείται ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης, θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 12 Σεπτεμβρίου στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. 

Το πρόγραμμα των προβολών είναι το ακόλουθο: 

– Τρίτη 08/09 Μέρες Ευτυχίας (1978) | Σκηνοθεσία: Terrence Malick

– Τετάρτη 09/09 Οι Αδιάφθοροι (1987) | Σκηνοθεσία: Brian De Palma

– Πέμπτη 10/09 Η Συμμορία των Σικελών (1969) | Σκηνοθεσία: Henri Verneuil

– Παρασκευή 11/09 Ντιαμπολίκ / Diabolik (1968) | Σκηνοθεσία: Mario Bava

– Σάββατο 12/09 Κάποτε στη Δύση (1968) | Σκηνοθεσία: Sergio Leone

Ώρα έναρξης προβολών: 20.30 |  Είσοδος ελεύθερη

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, στις 20.30, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, η ΚΟΑ, σε συνεργασία με το European FilmPhilharmonic Institute, θα δώσει μία συναυλία-αφιέρωμα στον Morricone που θα περιλαμβάνει όχι μόνο εμβληματικά soundtrack από τη δεκαετία του ’60 (The Good, the Bad and the Ugly, Once upon a Time in the West), αλλά και σύγχρονες δημιουργίες του, όπως η μουσική για τη Malena του Τζουζέπε Τορνατόρε και η βραβευμένη με Όσκαρ μουσική για την ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο The Hateful Eight.

Η συναυλία θα αναμεταδοθεί ζωντανά στο Ξέφωτο, καθώς και στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ και την σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook. 

Το αφιέρωμα στον Ennio Morricone πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και είναι συνδιοργάνωση της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και του ΚΠIΣΝ. Εντάσσεται στην πρωτοβουλία Tempo Forte Italia-Ελλάδα 2020. Με την υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.  Με την επικοινωνιακή υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Background