ΟΙ DEPECHE MODE ΣΤΟ ROCK & ROLL HALL OF FAME

Written by on 10th November 2020

Οι Depeche Mode μία από τις κορυφαίες μουσικές μπάντες, που έβαλε τη σφραγίδα της στην Underground New Wave μουσική σκηνή, με σημείο έναρξης τα 80’s, είναι πλέον στη φετινή λίστα του Rock and Roll Hall of Fame, μαζί με επίσης πολύ σημαντικά ονόματα της μουσικής .

Σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 7 Νοεμβρίου, μαζί με τους Depeche Mode, στο Rock and Roll Hall of Fame 2020 μπήκαν και οι Whitney Houston, Jon Landau, Nine Inch Nails, The Notorious B.I.G. ,T-Rex και Irving Azoff.

Depeche Mode Is The Soundtrack Of My Adolescence - Charlize Theron

Τη διαδικτυακή παρουσίαση των Depeche Mode για την ένταξη τους στο Rock and Roll Hall of Fame 2020, έκανε η Charlize Theron. Η ηθοποιός είπε μέσα σε αλλά:

“Οι Depeche Mode έχουν γράψει το soundtrack των νεανικών μου χρόνων. Δεν αστειεύομαι. Υπάρχει ένα τραγούδι τους για κάθε σημαντική και αξιομνημόνευτη στιγμή που θα θυμάμαι για πάντα: το πρώτο μου ραντεβού, την πρώτη φορά που έφυγα από τη Νότια Αφρική, την πρώτη φορά που ράγισε η καρδιά μου από μια ερωτική απογοήτευση. Όταν επιτέλους τους είδα live πριν δύο χρόνια, συγκλονίστηκα, πέρασαν όλες οι εικόνες μπροστά μου. Το πιο σπουδαίο όμως είναι ότι συνειδητοποίησα ό,τι λατρεύω στα τραγούδια τους. Δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη η ένταξή τους στο Rock and Roll Hall of Fame, είναι κάτι που έπρεπε να είχε συμβεί πριν μία 20ετία τουλάχιστον, αλλά έστω και τώρα πρόκειται για μια μεγάλη τιμή που την αξίζουν. Depeche Mode, σας ευχαριστώ που γράψατε το soundtrack της ζωής μου!”.

Στην τελετή, σπουδαίοι κιθαρίστες όπως ο Slash, ο Tom Morello και ο Kirk Hammett τίμησαν τον μουσικό Eddie Van Halen, ο οποίος έφυγε πολύ πρόσφατα από τη ζωή.

Στον ευχαριστήριο λόγο της μπάντας μέσω video, ο τραγουδιστής των Depeche Mode, Dave Gahan είπε: “Νομίζω ότι η μουσική πραγματικά ενώνει τους ανθρώπους και ο Θεός ξέρει ότι το χρειαζόμαστε περισσότερο σήμερα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή”.

Δείτε εδώ τον ευχαριστήριο λόγο των Depeche Mode:


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Background