ΟΙ QUEEN ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ LIVE ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Written by on 13th November 2020

Live Aid concert raises $127 million for famine relief in Africa - HISTORY

Η διπλή συναυλία Live Aid που πραγματοποιήθηκε για τη συγκέντρωση χρημάτων, για τον καταστροφικό λιμό της Αιθιοπίας, με σκοπό την ανακούφιση των πληγέντων, πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου του 1985, ταυτόχρονα στο Στάδιο Wembley στο Λονδίνο με 72.000 θεατές και στο στάδιο John F. Kennedy στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ με 100.000 θεατές. Από την τηλεόραση το παρακολούθησαν πάνω από 2.000.000.000 άνθρωποι.

Διοργανώθηκε από τους Bob Geldof και Midge Ure, με ένα τεράστιο line -up όπως οι Queen, David Bowie, Mick Jagger, Bono, Robert Plant, Tina Turner, Paul McCartney, Ozzy Osbourne, Sade και πολλοί άλλοι.

Dark truths Queen movie ignores | Whitsunday Times

Ο Freddie Mercury με ένα λευκό φανελάκι κάθησε στο πιάνο με το κοινό να τον αποθεώνει και το σετ ξεκίνησε με το Bohemiam Rhapsody, πριν περάσει στο Radio GaGa. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, για μια συναυλία που άλλαξε τον κόσμο, έστω και για λίγο.

Η εμφάνιση των Queen στο Live Aid διάρκειας 22 λεπτών, θεωρείτε μια από τις σημαντικότερες και πιο εμβληματικές ζωντανές εμφανίσεις που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία της μουσικής και σύμφωνα με μουσικούς και κριτικούς, η καλύτερη live εμφάνιση όλων των εποχών.

Η κινηματογραφική αναβίωση της μυθικής συναυλίας, έγινε το 2018 για τις ανάγκες της βιογραφικής ταινίας Bohemian Rhapsody, με πρωταγωνιστή τον Rami Malek στον ρολό του Freddie Mercury, μια ταινία με την έγκριση και την καθοδήγηση των εναπομείναντων μελών της μπάντας και την άδεια να χρησιμοποιηθεί η μουσική των Queen.

Queen's Brian May Hospitalized After Ripping Glutes While Gardening -  Variety

Ο Brian May κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Queen αποκάλυψε σε συνέντευξη του στο Talk Rario  αναλογιζόμενος και την κινηματογραφική αναβίωση της συναυλίας όπου ήταν παρόν στα γυρίσματα, πως η μπάντα δεν είχε συνειδητοποιήσει από την αρχή το μέγεθος και την επίδραση της εμβληματικής αυτής εμφάνισης, θεωρώντας μέτρια την απόδοση τους μετά την έξοδο από τη σκηνή.

Χαρακτηριστηκά είπε: “Θεωρήσαμε ότι ήταν απλά Ok. Ήταν τόσο περίεργο που το ξαναζούσαμε για την ταινία. Το αναδημιούργησαν τόσο πιστά, και το να είμαστε εκεί σε αυτό το σετ ήταν πραγματικά αναζωογονητικό. Έφερε όλες τις εικόνες πίσω. Και τότε δεν γνωρίζαμε ότι ήταν πράγματι μια τόσο εποικοδομητική και σημαντική στιγμή. Βγήκαμε και σκεφτήκαμε, λοιπόν, πήγε εντάξει, αλλά δεν συνειδητοποιήσαμε ότι θα είχε τόσο μεγάλο αντίκτυπο και στο μέλλον. Είναι κάτι που συνεχίζει, έτσι δεν είναι;”

Εξυμνώντας τα ταλέντα του Freddie Mercury, πρόσθεσε: “Είχε μια μεγάλη χωρική επίγνωση και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εάν εργάζεστε με ανθρώπους σε μια σκηνή, πρέπει να έχετε μουσική επαφή, αλλά χρειάζεστε επίσης το είδος της φυσικής χημείας – τη συνειδητοποίηση του πού βρίσκεστε και του πού θα στοχεύετε την ενέργειά σας. Ο Freddie ήταν υπέροχος για αυτό και κάναμε κλικ από την αρχή.”


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background