Ο PAUL MCCARTNEY ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ JOHN LENNON

Written by on 23rd December 2020

John Lennon Complimented Paul McCartney's Writing Only Once

Όταν μιλάμε για τους Beatles, μιλάμε για μύθους της μουσικής κι όταν οι ίδιοι οι μύθοι, αποκαλύπτουν προσωπικές στιγμές και βιώματα, έχουμε πάντα την ίδια μεγάλη λαχταρά να μάθουμε πράγματα πίσω από τον μύθο. Σε συνέντευξη που έδωσε ο Paul McCartney στην εκπομπή CBS Sunday Morning, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ McCartney III, μίλησε για την απώλεια του συνοδοιπόρου του, συνεργάτη και φίλου του John Lennon κι εξομολογήθηκε ότι αν κι έχουν περάσει 40 χρόνια από τη δολοφονία του, δεν έχει καταφέρει να το ξεπεράσει.

78 χρόνων σήμερα ο Paul McCartney, έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα του δημοσιογράφου Seth Doane, για το πως ο ίδιος βίωσε και βιώνει την απώλεια του θρύλου της βρετανικής μουσικής σκηνής κι άλλοτε το άλλο του δημιουργικό μισό, στη μουσική που ακούει στο όνομα Beatles.

«Είναι πολύ δύσκολο για μένα και είναι στιγμές που σκέφτομαι διάφορα και κατά κάποιον τρόπο λέω, δεν ξέρω, γιατί δεν σπαράζω στο κλάμα κάθε μέρα, επειδή είναι τόσο κακό. Δεν είμαι σίγουρος ότι το έχω αντιμετωπίσει».

Στην ερώτηση για το αν υπήρξαν και υπάρχουν φορές που λυγίζει και κλαίει για τη δολοφονία του John Lennon, ο Paul McCartney απάντησε ότι δεν συμβαίνει κάθε μέρα αλλά σίγουρα υπάρχουν στιγμές που του έρχονται στο μυαλό αναμνήσεις και σκέφτεται ότι ήταν τόσο παράλογο.

Για τη διάλυση των Beatles αλλά και για την επαγγελματική συνέχεια κι εξέλιξη του Lennon, αν δεν είχε φύγει από τη ζωή, ο Paul McCartney είπε:

«Θα ήταν παραγωγικός και θα κυκλοφορούσε μουσική αν ζούσε σήμερα. Δεν έδειχνε κανένα σημάδι δημιουργικής επιβράδυνσης. Έκανε υπέροχη μουσική. Το ερώτημα είναι, θα είχαμε επανασυνδεθεί ξανά. Δεν ξέρω. Δεν ξέρουμε. Ήμασταν φίλοι. Αυτό ήταν ένα από τα σπουδαία πράγματα σε αυτό. Δεν ξέρω πώς θα το είχα αντιμετωπίσει. Γιατί δεν νομίζω ότι το έχω αντιμετωπίσει πολύ καλά. Κατά κάποιον τρόπο, δεν θα εκπλησσόμουν αν ένας ψυχίατρος ανακάλυπτε ότι ήμουν ελαφρώς σε άρνηση».

«Τι συμβαίνει όταν είσαι στο αυτοκίνητο και παίζει ένα τραγούδι των Beatles; Τι κάνεις; Το δυναμώνεις; Το κλείνεις;» ρωτά ο δημοσιογράφος τον McCartney.

«Το δυναμώνω! Το δυναμώνω! Τραγουδάω μαζί του. Με πηγαίνει πάντα πίσω στην ηχογράφησή του και πάντα μου θυμίζει τον John, τον Ringo, όταν ήταν εκεί όπου κάναμε αυτό το τραγούδι. Είναι υπέροχο, σε πηγαίνει πίσω σαν flashback».

Τέλος Paul McCartney αποκάλυψε ότι βλέπει ακόμα όνειρα με τον John Lennon κι ότι τον σκέφτεται συχνά όταν γράφει τραγούδια.

Δες εδώ όλη τη συνέντευξη του Paul McCartney στην εκπομπή CBS Sunday Morning:


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background