ΕΓΥΦΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η MARY WILSON ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ SUPREMES

Written by on 9th February 2021

Image result for the supremes mary wilson

Η Mary Wilson, ιδρυτικό μέλος και τραγουδίστρια των Supremes, έφυγε εχθές Δευτέρα από τη ζωή, στο σπίτι της στο Las Vegas, σε ηλικία 76 ετών.

Η τραγουδίστρια που γεννήθηκε στο Greenville του Mississippi στις 6 Μαρτίου του 1944, ήταν μαζί με τις Diana Ross και Florence Ballard ιδρυτικά μέλη των Supremes, του πιο επιτυχημένου μουσικού σχήματος της Motown Records τη δεκαετία του 60′. Το σχήμα είχε ιδρυθεί στο Detroit το 1959 κι αρχικά έφερε το όνομα The Primettes. Η Wilson τότε ήταν μόλις 15 ετών.

Η Wilson, η Ross και η Ballard απετέλεσαν το θρυλικό τρίο αλλά το γκρουπ ξεκίνησε με τέσσερις γυναίκες, με την Barbara Martin να αποχωρεί στη συνέχεια. Το σχήμα υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο ηχογράφησης τον Ιανουάριο του 1961.

Στα πρώτα χρόνια της καριέρας τους, οι Supremes έκαναν δώδεκα No.1 singles, πέντε από τα οποία ήταν διαδοχικά από το 1964-1965. “Where Did Our Love Go,” “Baby Love,” “Come See About Me,” “Stop! In the Name of Love” και “Back in My Arms Again”, ήταν μερικές από τις επιτυχίες που σκαρφάλωσαν στα chart. Το 1988 οι Supremes εντάχθηκαν στο Rock & Roll Hall of Fame .

Ο Berry Gordy, ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Motown δήλωσε: “Οι Supremes ήταν πάντα γνωστές ως οι αγαπημένες της Motown . Η Mary, μαζί με την Diana Ross και τη Florence Ballard, ήρθαν στη Motown στις αρχές της δεκαετίας του 60. Μετά από μια άνευ προηγουμένου σειρά από Νο.1 επιτυχίες αλλά και τηλεοπτικές και μουσικές εμφανίσεις, άνοιξαν πόρτες για τις ίδιες, για τα άλλα σχήματα της Motown και για πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Η Mary Wilson ήταν πρωτοπόρος, ντίβα και θα μας λείψει πολύ.”

Image: American Motown pop vocal trio The Supremes in 1968. From left, Cindy Birdsong, Diana Ross and Mary Wilson.

H Diana Ross έγραψε με την είδηση του θανάτου της Mary Wilson: “Μόλις ξύπνησα με αυτά τα νέα. Υπενθυμίζω ότι κάθε μέρα είναι ένα δώρο. Έχω τόσες πολλές υπέροχες αναμνήσεις από τον χρόνο μας μαζί.”

Αφού η Ross έφυγε από το σχήμα για μια επιτυχημένη solo καριέρα ως τραγουδίστρια και ηθοποιός, η Wilson συνέχισε με τις Supremes και στη συνέχεια ξεκίνησε τη δική της solo καριέρα.

Η Wilson ήταν επίσης συγγραφέας πολλών βιβλίων, συμπεριλαμβανομένου και του “Dreamgirls: My Life as a Supreme.” με τα απομνημονεύματα της. Το 2003, διορίστηκε πρεσβευτής πολιτισμού των ΗΠΑ από το Υπουργείο Εξωτερικών, περιοδεύοντας στον κόσμο και μιλώντας με τους νέους για τους κινδύνους του HIV και του AIDS.

Η Wilson συνέχισε να ασχολείται με τη μουσική και την ψυχαγωγία μέχρι και την τελευταία στιγμή, ανακοινώνοντας το Σαββατοκύριακο που πέρασε σε ένα βίντεο του YouTube ότι σύντομα θα κυκλοφορούσε νέες ηχογραφήσεις, εγκαίρως για τα γενέθλιά της στις 6 Μαρτίου.

Η οικογένεια της ζήτησε από φίλους και θαυμαστές, να υποστηρίξουν το United Negro College Fund άλλα και το Humpty Dumpty Institute που έχει ως σκοπό την εκκαθάριση ναρκών ξηράς σε όλο τον κόσμο. Η Wilson είχε μιλήσει για τις νάρκες ξηράς και ήταν εκπρόσωπος της ομάδα.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Background