ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ DAFT PUNK

Written by on 23rd February 2021

Τέλος εποχής για τους Daft Punk μετά από 28 χρόνια κοινής μουσικής πορείας, με το ηλεκτρονικό duo να βάζει τέλος στην πολύχρονη συνεργασία του.

Εκπρόσωποι του ηλεκτρονικού ήχου κι ένα από τα πιο επιδραστικά ονόματα της dance μουσικής διεθνώς, το γαλλικό duo που πηρέ σάρκα και οστά το 1993, έβαλε τέλος στη συνεργασία του, μετά από 28 χρονιά κοινής πορείας, αποχαιρετώντας τον κόσμο της μουσικής με ένα βίντεο επίλογο σε αυτό το μουσικό ταξίδι. Η διάλυση του σχήματος επιβεβαιώθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, μέσω ανακοίνωσης της υπεύθυνης τύπου των Daft Punk.

Με τίτλο “Epilogue” (Επίλογος), το 8λεπτο βίντεο που περιέχει αποσπάσματα από την ταινία τους “Electrorama”, που κυκλοφόρησε το 2006, δείχνει τα δυο μέλη των Daft Punk, Guy-Manuel de Momem-Christo και Thomas Bangalter να περπατούν αργά στην έρημο, φορώντας τα εμβληματικά κράνη τους, μέχρι που ο ένας από τους δύο εκρήγνυται και στην οθόνη εμφανίζονται οι χρονολογίες 1993-2021.

Διαζύγιο για τους Daft Punk | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Οι Daft Punk, το δίδυμο που δημιουργήθηκε στο Παρίσι, το 1993, διατήρησαν επί σειρά ετών ένα μυστήριο πίσω από την εικόνα τους, χωρίς να έχουν δείξει ποτέ τα πρόσωπα τους και κάνοντας λίγες δημόσιες εμφανίσεις στα μέσα. Κυκλοφόρησαν μόλις τέσσερα άλμπουμ και το 2010 υπέγραψαν το soundtrack της ταινίας “Tron Legacy”.

Ο πρωτοποριακός ηλεκτρονικός τους ήχος, του έκανε διάσημους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, με σημείο αφετηρίας το πρώτο τους άλμπουμ “Homework”, που κυκλοφόρησε το 1997 και περιλάμβανε την μεγάλη τους επιτυχία “Around Τhe ςorld”. Τέσσερα χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους “Discovery”, με σαφή αναφορά κι επιρροή από τα 80’s και την disco-pop μουσική.

Το τρίτο τους άλμπουμ “Human Αfter Αll” (2005) σαφώς πιο σκοτεινό, δεν είχε τόσο μεγάλη απήχηση σε κοινό και κριτικούς. Το τελευταίο τους άλμπουμ “Random Access Memories” κυκλοφορεί το 2013 κι αρκετά από τα κομμάτια του όπως το βραβευμένο με Grammy “Get Lucky”, μια συνεργασία με τον Pharrell Williams, γίνονται διεθνείς επιτυχίες.

Το σχήμα συνεργάστηκε με πολλά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής, υπογράφοντας την παραγωγή σε πολλά κομμάτια που αγαπήσαμε .

Ευχαριστούμε πολύ τους Daft Punk για τις μουσικές που μας χάρισαν!

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background