ΟΙ STRAWBERRY PILLS ΣΤΟΝ NOSTOS 100.6

INTERVIEW 3rd December 2019

Εκπρόσωποι της εγχωρίας underground σκηνής, οι Strawberry Pills, το μουσικό project πίσω από το οποίο βρίσκεται ο Αντώνης Κωνσταντάρας και η Valisia Odell, βρέθηκαν στο στούντιο του Nostos 100.6 και στην εκπομπή του Ηλία Ζουμπούλη και μας έδωσαν μια γεύση από τον dark ήχο τους και την αισθητική τους.

Το duo μας μίλησε για την πρώτη τους συνύπαρξη το 2013 σε ένα διαφορετικό μουσικό σχήμα, για το ξεκίνημα του project Strawberry Pills από τον Αντώνη και την επιλογή της Valisia στα φωνητικά, για το μεγάλο διάλειμμα του σχήματος και την επανένωση τους το 2018, μετά από μια μακρά περίοδο προσωπικής αναζήτησης.

Με το ήδη υπάρχον κομμάτι Verbal Suicide στο μουσικό τους ντουλάπι να τους συνδέει με το παρελθόν και να στέκεται δυναμικά στην επανεκκίνηση του project, οι Strawberry Pills, πιο ώριμοι πλέον, επαναπροσδιορίζουν τον ήχο τους και τοποθετούν τη μουσική τους στην cold wave σκηνή, με μινιμαλισμό στη σύνθεση και με πιο ψυχρή προσέγγιση στα φωνητικά.

Με το Verbal Suicide, το Icarus και το Sad Eyes να ακούγονται στον αέρα του Nostos 100.6 και με επιρροές από τα 80s και την minimal dark wave και synth σκηνή, το duo δεν αποποιείται τις μουσικές ταμπέλες και αναγνωρίζει την χρησιμότητα τους στην διευκόλυνση του searching στις μουσικές πλατφόρμες. Συνεργάζεται με ένα σταθερό team ανθρώπων στην παραγωγή κι όσων αφορά στο song writing, η σύνθεση της μουσική προηγείται και μετά έρχεται ο στίχος.

Έχοντας περάσει αρκετό καιρό μέσα στο στούντιο, για την ηχογράφηση του επερχόμενου ολοκληρωμένου τους άλμπουμ, οι Strawberry Pills αγαπούν τα live και φροντίζουν σε κάθε τους εμφάνιση την εικαστική προσέγγιση, με το visual να παίζει σημαντικό ρολό, ώστε να προσφέρουν στον ακροατή – θεατή ένα ολοκληρωμένο show. Τον πρώτο λόγο στο styling και την εικαστική αυτή προσέγγιση έχει η Valisia Odell, η οποία πέραν του μουσικού project είναι και σχεδιάστρια μόδας.

Με την εγχώρια μουσική σκηνή να παράγει συνέχεια νέους καλλιτέχνες, οι Strawberry Pills μας μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μουσικοί στο να προωθήσουν τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα ο δρόμος από την δημιουργία, την παραγωγή μέχρι και την προώθηση να γίνεται προσωπική  υπόθεση και για την έλλειψη ενός μηχανισμού που θα μπορούσε να υποστηρίξει την underground σκηνή και να την φέρει σε επαφή με ένα ευρύτερο κοινό που αγάπα το είδος.

Οι Strawberry Pills θα βρεθούν στη σκηνή του Death Disco, το Σάββατο 20 Δεκέμβριου μαζί με τους Lip Forensics και The Man and his Failures.

Ευχαριστούμε πολύ τους Strawberry Pills για την ωραία συνέντευξη.Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background