Ο RSN ΣΤΟΝ NOSTOS 100.6

INTERVIEW 29th January 2020

Παραγωγός, DJ και μουσικός, ο Rsn κατά κόσμον Άρης Αζιλαζιάν, είναι ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης, με ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, που μετρά προσωπικές δουλειές, συνεργασίες σε παγκόσμιο επίπεδο, μουσική για ντοκιμαντέρ και περιοδείες στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Ο Rsn βρέθηκε στο studio του Nostos 100.6, καλεσμένος του Ηλία Ζουμπούλη, ξετυλίγοντας μας το κουβάρι της μουσικής του πορείας .

ORsn θυμάται τον εαυτό του ως παιδί, να μεγαλώνει με blues και jazz ακούσματα και να ανακαλύπτει στην εφηβεία του την hip hop μουσική. Κάπου εκεί μπαίνουν στη ζωή του οι Portishead και η trip hop, εφαλτήριο για να ξεκινήσει ο ίδιος το δικό του δημιουργικό ταξίδι στη μουσική. Με τη μουσική του να κινείται μεταξύ electronica και soul, με στοιχεία trip hop κι άλλες μουσικές γεύσεις, ο Rsn έχει στο ενεργητικό του τέσσερις προσωπικές δουλειές, Μuddy roads (2011), Rsn – Play that funky music(2012), We got Music (2013) μια μουσική σύμπραξη με την soul/neo soul τραγουδίστρια Esterina και την φρέσκια κυκλοφορία Analog Memories (2019) κι έχει κάνει την παραγωγή και για άλλους καλλιτέχνες.

Με εμφανίσεις σε παγκόσμια μουσικά φεστιβάλ, δίπλα σε ονόματα όπως ο Charles Βradley, οι Wailers,ο Kid Loco,η Ζaz, ο Waldeck και ο Wax Tailor κι έχοντας βάλει τη μουσική του υπογραφή σε ντοκιμαντέρ και το 2011 στο τηλεοπτικό spot των Γιατρών του Κόσμου, δυο είναι οι στιγμές της πορείας του που ίδιος ξεχωρίζει. Η συνεργασία του με τον Άρη Χατζηστεφάνου στο ντοκιμαντέρ Debtocracy, όπου υπογραφεί τη μουσική και η συμμετοχή του στο βρετανικό συγκρότημα Belleruche ως dj, με περιοδείες σε όλο τον κόσμο, μια συνεργασία σχολείο για τον ίδιο, μέσα από την οποία ωρίμασε κι έμαθε να εργάζεται σε ένα άκρως επαγγελματικό κι απαιτητικό περιβάλλον, κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Απολαμβάνει εξίσου το χρόνο που περνά στο studio και στις live εμφανίσεις του κι έχοντας το προσωπικό του studio στο σπίτι του, πειραματίζεται συνεχώς και συνδυάζει διαφορετικά μεταξύ τους μουσικά είδη. Ο ίδιος νιώθει ότι έχει εξελιχθεί μουσικά και στα πλαίσια αυτής της εξέλιξης, έχει «απενοχοποιήσει» την ελληνική μουσική, εντάσσοντας στον δικό του ήχο ελληνικά κι ανατολίτικα παραδοσιακά όργανα.

Αναλαμβάνοντας τα dj booths σε γνωστά μπαρ και μουσικές σκηνές της Αθήνας, ο Rsn είναι παιδί του «ανήσυχου» κέντρου, το οποίο αγαπά αλλά παράλληλα αποζητά την ησυχία κι εντοπίζει την προβληματική του στην έλλειψη οργάνωσης που το διέπει.

Όσον αφορά στη μουσική σε παγκόσμιο επίπεδο, αν κι εντοπίζει ότι με το ίντερνετ η μουσική δεν έχει τη διαχρονικότητα στην ακρόαση που είχε κάποτε, δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι η τεχνολογία έχει εκμηδενίσει τις αποστάσεις, διευκολύνοντας μουσικές συνεργασίες από κάθε άκρη της γης.

 

Στην εγχώρια σκηνή όπως μας είπε ο Rsn, η επιτυχία έξω από τα σύνορα είναι προσωπική υπόθεση, με τους Έλληνες καλλιτέχνες να μην έχουν την υποστήριξη από παραγώγους και δισκογραφικές για να βγουν τα project τους έξω.

Ο Rsn αυτόν τον καιρό δουλεύει πάνω στη νέα του δισκογραφική δουλειά και κάνει live εμφανίσεις.

Ευχαριστούμε πολύ τον Rsn για την ωραία συνέντευξη.

Δες τη συνέντευξη του Rsn στον Nostos 100.6 εδώ:Current track

Title

Artist

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Αν δεν ακούτε πατήστε εδώ

Background